
Opskrift på grøntsagssuppe – lavet på bagte grøntsager
Cremet og smagfuld suppe, lavet udelukkende på grøntsager – måske det kunne være noget på disse kølige dage? Suppen af lavet af blandt andet tomater og peberfrugter som er krydret og så bagt i ovnen inden de blendes til en cremet suppe, der liiige afstemmes med et skvæt fløde.
Når du bager grøntsagerne trækker du rigtig meget smag frem i dem, så du får her en ganske smagfuld suppe, med meget få virkemidler. Den er god lige som den er, men kan spices op med flere krydderier, hvis du synes. På toppen har jeg ristede kikærter, som er krydret med paprika og chili – de tilføjer fylde og lidt kant til den ellers milde suppe og sørger for god mæthed. Det hele rundes af med en let syrlig klar creme fraiche.
Samlet set får du en super nem suppe, som både er sund, lækker og perfekt på kødfrie dage.

Grøntsagssuppe – lavet på bagte grøntsager
Ingredienser
Suppe
- 2 stk. Gulerødder
- 2 stk. Rød peberfrugt
- 500 gram Tomater
- 2 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 3 spsk. Olivenolie
- Salt og Peber
- 1 tsk. Timian tørret
- 5 deciliter Grøntsagsbouillon
- 1 deciliter Fløde
Ristede kikærter
- 2 dåser Kikærter
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Chili stødt
- 2 tsk. Paprika stødt
- 1/2 tsk. Spidskommen
- Salt og Peber
Topping
- Creme Fraiche lidt
- Bredbladet persille frisk og hakket
Sådan gør du
Suppe
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Skræl gulerødder og skær i stænger.
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær i grove stykker.
- Skær tomater i kvarte.
- Skær løg i både og hak hvidløg groft.
- Put alle grøntsagerne i et ovnfast fad og vend dem sammen med olie, salt, peber og timian. Tilbered 25 min i ovn, til grøntsagerne er møre.
- Tag grøntsagerne ud af ovnen og put dem i en blender sammen med bouillon – blend til cremet og jævn suppe. Tilføj fløde og blend et par omgange mere.
- Anret i tallerkner.
Kikærter
- Dræn kikærterne for vand og put dem på en varm pande sammen med olie og krydderier. Rist 3-4 min, til de er gyldne og sprøde.
- Top din suppe med cremefraiche, kikærter og evt lidt persille – servér.