x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grøntsagssovs

PER ASMUSSEN | 23. oktober 2018

Grøntsagssovs er en nem måde at få lidt mere grønt ind i sin madlavning og, og den er samtidig sprængfyldt med god smag.

De blendede grønsager er med til at jævne sovsen.

Typisk bruger vi en blanding af rodfrugter og andre grønsager til vores grønsagssovs.

Det er f.eks. når vi laver store, langtidsstegte udskæringer enten i ovnen (brandepande/ildfast fad) eller i en stegeso, at vi bruger grøntsagerne og fonden til vores sovs.

Se f.eks. denne opskrift på schweinhaxe, hvor grøntsagerne fra tilberedningen af kødet kan anvendes i sovsen.


Grøntsagssovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • Blandede grøntsager fra ret i stegeso eller ildfast fad
  • fond fra retten
  • Mælk eller fløde, evt.
  • Bouillon terning eller pulver
  • Sovsekulør
  • Sovsejævner
  • Krydderier salt og peber
  • Citronsaft
  • Sukker
  • Eddike

Sådan gør du

  • Blend grønsagerne med lidt af fonden og hæld det i en gryde.
    Varm det godt op og tilsæt løbende fond, til konsistensen er, som du vil have den.
    Er sovsen for tynd, kan du altid tilsætte en meljævning til sidst.
    Selvom der er masser af smag i fonden og grønsagerne, så hjælper det oftest at komme en smule bouillon (jeg bruger altid Fond du Chef) i sovsen.
    Er den for tyk, så fortynd den med lidt mælk.
    Farven på sovsen er oftest gullig (fra grønsagerne), så husk at bruge sovsekulør.
    Brug gerne en smule fløde til sidst og smag til med salt, peber, citronsaft og eddike. Normalt vil jeg også smage til med sukker, men da sovsen ofte er til den sødlige side grundet grønsagerne, er det sjældent nødvendigt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.