x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grønsagsfrikadeller med linsemel

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 9. oktober 2018

Lækre, sprøde linsefrikadeller med grøntsager og krydderier – et sikkert hit hos både børn og voksne på middagsbordet.

Vil du gerne skære ned på kødet, men synes det er svært, så prøv at servere disse lækre, grønne deller. De er lækre, sprøde og sunde – og så er de veganske!

Du kan variere opskriften på mange forskellige måder, se i noten!


Grønsagsfrikadeller med linsemel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 16 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Havregryn
  • 1 deciliter Linsemel
  • 1 stk. Løg
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt Hakket
  • 0.5 deciliter Sesamfrø
  • 2 deciliter Vand koldt
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 clove Hvidløg
  • 0.5 tsk. Salt
  • Krydderier peber, paprika, chili og citronsaft
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og pil løget.
    Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.
    Kom havregryn, linsemel og sesamfrø i en skål.
    Tilsæt vand, revet løg og gulerod, presset hvidløg, salt og krydderier.
    Rør farsen godt sammen, evt. med en elpisker. Den skal have konsistens som en tyk grød. 
    Opvarm en pande med olie og tilsæt smør, når olien er varm.
    Steg frikadellerne på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
    Server straks.
    Grænsagsfrikadeller

Noter

Prøv at udskifte de revne gulerødder med andre grøntsager, fx squash, broccoli, kål, champignon eller rødbede. Sat på spidsen skal der være cirka 3 dl grønsager i opskriften.
Du kan tilsætte andre krydderier, fx karry, spidskommen, koriander eller ingefær. Det er også godt med friske eller tørrede krydderurter, fx oregano, timian eller merian.  

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.