
Opskrift på grønsagsfrikadeller med linsemel
Lækre, sprøde linsefrikadeller med grøntsager og krydderier – et sikkert hit hos både børn og voksne på middagsbordet.
Vil du gerne skære ned på kødet, men synes det er svært, så prøv at servere disse lækre, grønne deller. De er lækre, sprøde og sunde – og så er de veganske!
Du kan variere opskriften på mange forskellige måder, se i noten!

Grønsagsfrikadeller med linsemel
Ingredienser
- 1 deciliter Havregryn
- 1 deciliter Linsemel
- 1 stk. Løg
- 0.5 stk. Rød peberfrugt Hakket
- 0.5 deciliter Sesamfrø
- 2 deciliter Vand koldt
- 2 stk. Gulerødder
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 tsk. Salt
- Krydderier peber, paprika, chili og citronsaft
- Smør til stegning
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og pil løget.
- Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.
- Kom havregryn, linsemel og sesamfrø i en skål.
- Tilsæt vand, revet løg og gulerod, presset hvidløg, salt og krydderier.
- Rør farsen godt sammen, evt. med en elpisker. Den skal have konsistens som en tyk grød.
- Opvarm en pande med olie og tilsæt smør, når olien er varm.
- Steg frikadellerne på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
- Server straks.