Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grønsagsfrikadeller med linsemel

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

9. oktober 2018
Lækre, sprøde linsefrikadeller med grøntsager og krydderier - et sikkert hit hos både børn og voksne på middagsbordet.
Grøntsagsfrikadeller

Opskrift på grønsagsfrikadeller med linsemel

Lækre, sprøde linsefrikadeller med grøntsager og krydderier – et sikkert hit hos både børn og voksne på middagsbordet.

Vil du gerne skære ned på kødet, men synes det er svært, så prøv at servere disse lækre, grønne deller. De er lækre, sprøde og sunde – og så er de veganske!

Du kan variere opskriften på mange forskellige måder, se i noten!


Grøntsagsfrikadeller
Servings: 16 stk.

Grønsagsfrikadeller med linsemel

Lækre, sprøde linsefrikadeller med grøntsager og krydderier - et sikkert hit hos både børn og voksne på middagsbordet.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Vegetarisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 deciliter Havregryn
  • 1 deciliter Linsemel
  • 1 stk. Løg
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt Hakket
  • 0.5 deciliter Sesamfrø
  • 2 deciliter Vand koldt
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 tsk. Salt
  • Krydderier peber, paprika, chili og citronsaft
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og pil løget.
  • Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.
  • Kom havregryn, linsemel og sesamfrø i en skål.
  • Tilsæt vand, revet løg og gulerod, presset hvidløg, salt og krydderier.
  • Rør farsen godt sammen, evt. med en elpisker. Den skal have konsistens som en tyk grød. 
  • Opvarm en pande med olie og tilsæt smør, når olien er varm.
  • Steg frikadellerne på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
  • Server straks.

Noter

Prøv at udskifte de revne gulerødder med andre grøntsager, fx squash, broccoli, kål, champignon eller rødbede. Sat på spidsen skal der være cirka 3 dl grønsager i opskriften.
Du kan tilsætte andre krydderier, fx karry, spidskommen, koriander eller ingefær. Det er også godt med friske eller tørrede krydderurter, fx oregano, timian eller merian.