
Opskrift på grillet hjertesalat
Opskrift på en herlig grillet hjertesalat med masser af knas og en god dressing.
I grillsæsonen kan det være svært at finde lidt inspiration til tilbehøret ved siden af en grillet pølse eller steak.
Hjertesalat egner sig fortræffeligt til at blive grillet og størrelsen passer fint til 1 pr. person.
Vi har opskriften fra bogen: “Grill & grønt“, skrevet af Anne Hjernøe. Hun siger følgende om opskriften:

Grillet hjertesalat
Ingredienser
Salat
- 4 hoveder Hjertesalat
- 4 stk. Pærer
- 10 skiver Bacon
- 2 bundt Forårsløg
- 1 deciliter nødder pekannødder eller valnødder
- 100 gram Blå ost efter smag, fx Blå Kornblomst eller Saint Agur
- Karse Lidt frisk karse, til drys
Dressing
- 6 spsk. Jomfruolivenolie koldpresset
- 2-3 spsk. Æbleeddike
- 1 tsk. Honning flydende
- Flagesalt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
- Rist nødderne på en tør pande, til de begynder at tage farve, og lad dem køle af.
- Fjern det yderste blad fra salathovederne.
- Skær hovederne i halve på langs – sørg for, at bladene sidder fast på stokken.
- Skær pærerne i halve og fjern kernehusene.
- Pensl salathoveder og pærer med en anelse olie og grill dem, til de begynder at tage farve og blive møre.
- Pærerne skal have noget længere tid end salaten, der blot skal have et par minutter.
- Grill baconen direkte på grillen, til den er gylden og sprød.
- Rens forårsløgene og grill dem, til de har taget farve og er blevet bløde.
- Fordel salaten og pærerne på et fad.
- Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten.
- Fordel ost i mindre stykker, bacon, grillet forårsløg og ristede nødder samt karse over salaten og servér med det samme.