x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grillet hjertesalat

REDAKTION | 4. september 2019
med pære, bacon og pekannødder

Opskrift på en herlig grillet hjertesalat med masser af knas og en god dressing.

I grillsæsonen kan det være svært at finde lidt inspiration til tilbehøret ved siden af en grillet pølse eller steak.

Hjertesalat egner sig fortræffeligt til at blive grillet og størrelsen passer fint til 1 pr. person.

Vi har opskriften fra bogen: “Grill & grønt“, skrevet af Anne Hjernøe. Hun siger følgende om opskriften:


Grillet hjertesalat

med pære, bacon og pekannødder
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

Salat

  • Hjertesalat 4 hoveder
  • 4 stk. Pærer
  • 10 slice Bacon
  • Forårsløg 2 bundter
  • 1 deciliter nødder pekannødder eller valnødder
  • 100 gram Blå ost efter smag, fx Blå Kornblomst eller Saint Agur
  • Karse Lidt frisk karse, til drys

Dressing

  • 6 spsk. Jomfruolivenolie koldpresset
  • Æbleeddike 2-3 spsk
  • 1 tsk. Honning flydende
  • Flagesalt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

  • Rist nødderne på en tør pande, til de begynder at tage farve, og lad dem køle af.
    Fjern det yderste blad fra salathovederne.
    Skær hovederne i halve på langs – sørg for, at bladene sidder fast på stokken.
    Skær pærerne i halve og fjern kernehusene.
    Pensl salathoveder og pærer med en anelse olie og grill dem, til de begynder at tage farve og blive møre.
    Pærerne skal have noget længere tid end salaten, der blot skal have et par minutter.
    Grill baconen direkte på grillen, til den er gylden og sprød.
    Rens forårsløgene og grill dem, til de har taget farve og er blevet bløde.
    Fordel salaten og pærerne på et fad.
    Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten.
    Fordel ost i mindre stykker, bacon, grillet forårsløg og ristede nødder samt karse over salaten og servér med det samme.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill & grønt", udgivet af Politikens Forlag.