Opskrift på grillet flæskesteg med sprød svær
Flæskesteg med sprød svær er en dansk klassiker, hvor den perfekte balance mellem saftig kød og knasende svær er altafgørende. Ved at bruge grillen opnår man en ekstra sprødhed på sværen, mens kødet forbliver saftigt. Stegen ridses forsigtigt, og kogende vand hældes over sværen for at hjælpe med at få den helt sprød. Stegen krydres med salt og rosmarin og grilles indirekte, indtil den når en kernetemperatur på mellem 66-70 grader, hvilket sikrer et mørt resultat. Lad den hvile før servering for at bevare saft og kraft i kødet.
Grillet flæskesteg med sprød svær
Ingredienser
- 1 stk. Flæskesteg ca. 1,8 kg
- Salt evt. baconsalt
- 4 deciliter Kogende vand
- Frisk rosmarin
Sådan gør du
- Tænd grillen op på maks. temperatur.
- Rids flæskestegen, så alle svær er delt, men pas på ikke at ridse ned i kødet.
- Læg stegen på risten over en bradepande.
- Hæld det kogende vand over sværen og tør den godt af bagefter.
- Fordel saltet godt ned mellem sværene.
- Sæt bradepanden med flæskestegen på grillen og grill indirekte i ca. 30 minutter.
- Skru grillen ned til ca. 180 grader indirekte. Tag stegen af bradepanden og grill den videre i 45 minutter, til den når en kernetemperatur på 66-70 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
- Skær flæskestegen ud i 2 cm skiver.
- Server flæskestegen med butternut squash til.