Grilled cheese sandwich (Varm ostesandwich) er en klassiker fra det amerikanske køkken. God på dage, hvor du alligevel ikke orker at gå i gang med kuren
Opskrift på grilled cheese sandwich (varm ostesandwich)
Grilled cheese sandwich (Varm ostesandwich) er en klassiker fra det amerikanske køkken.
God på dage, hvor du alligevel ikke orker at gå i gang med kuren
Her kommer den i min udgave.
Antal: personer
Grilled cheese sandwich (Varm ostesandwich)
Grilled cheese sandwich (Varm ostesandwich) er en klassiker fra det amerikanske køkken. God på dage, hvor du alligevel ikke orker at gå i gang med kuren
Ingredienser
Hvidløgsolie
- 10 fed Hvidløg
- 4 deciliter Olivenolie
Svampe ketchup
- 200 gram Shitakesvampe
- 100 gram Champignon
- 1 stk. Skalotteløg
- 3 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Tomatpure
- 6 spsk. Sherryvineddike
- 2 spsk. Brun farin eller efter smag
- 1 knivspids Chiliflager
- Vand lidt
- Salt og Peber
Endvidere
- Bacon Sprødtristet og skåret i mindre stykker
- Rucola skåret i mindre stykker
- 4 skiver Brød lyst
Ost
- ost 4 slags ost: Gruyere, lagret cheddar, peberost fra Thiese og lidt fast mozzarella
Sådan gør du
Ost
- Til denne sandwich brugte jeg 4 slags ost: Gruyere, lagret cheddar, peberost fra Thiese og lidt fast mozzarella. Riv osten på den grove side af rivejernet og bland det hele.
Hvidløgsolie
- Kom olie og pillede hvidløgsfed i en gryde og varm det op. Lad det simre ganske stille til hvidløgene begynder at få lidt farve. Si olien fra. Gem hvidløgsfedene til noget andet, f.eks en salat eller en anden type sandwich.
Svampe ketchup
- Hak skalotteløg og hvidløg og steg dem i olien til de bliver gennemsigtige. Hak svampene ganske fint og kom dem på panden. Lad dem stege sammen med løgene til det meste af væsken fra svampene er fordampet. Tilføj koncentreret tomatpuré, og lad det stege med et minuts tid. Kom så sherryvinaigre, farin, chili og lidt vand på, og lad blandingen koge sammen til den tykner let. Smag til med salt og peber - justér evt. mængden af farin. Lad svampeketchup’en køle af. Svampeketchup kan holde sig i en uges tid i køleskabet, og kan bruges til mange andre ting.
Samling
- Brødskiverne pensles med hvidløgsolien og ristes på en stegeplade eller en stor pande. Når de er gyldne på den ene side, tages halvdelen af skiverne fra og sættes til side, mens de resterende skiver vendes og ristes på den anden side. Så tages de af og smøres på den ene side med svampeketchup. Så lægger man de andre skiver tilbage med den utoastede side nedad og kommer et godt lag ost på hver skive og derpå baconstykker. Læg en melting-dome (eller et låg) over og lad osten smelte. Kom derefter lidt rucola på hvert stykke og læg de toastede skiver med svampeketchup øverst. Dæk atter med låg og lad dem få endnu et halvt minuts varme. Tag dem af og server øjeblikkelig!