Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gourmetpizza med oksefilet

Gastrofamilien

Gastrofamilien elsker alle former for mad. Uanset om det er børnevenligmad, hurtigmad eller simreretter. Det vigtige for os er velsmag, uanset hvilken ret du laver.

22. november 2020
Gastrofamiliens bud på en mega lækker pizza, som lige løfter hverdagen til nye højder. Opskriften kræver en bagesten/stål. Har du ikke en pizzasten når pizzaen skal i ovnen, er der mulighed for at være kreativ og finde en alternativ pizzasten. Vores pizzaer er for eksempel bagt på bunden af en støbejerns grillpande.

Opskrift på gourmetpizza med oksefilet

Gastrofamiliens bud på en mega lækker pizza, som lige løfter hverdagen til nye højder.

Opskriften kræver en bagesten/stål. Har du ikke en pizzasten når pizzaen skal i ovnen, er der mulighed for at være kreativ og finde en alternativ pizzasten. Vores pizzaer er for eksempel bagt på bunden af en støbejerns grillpande.


Antal: 4 personer

Gourmetpizza med oksefilet

Gastrofamiliens bud på en mega lækker pizza, som lige løfter hverdagen til nye højder. Opskriften kræver en bagesten/stål. Har du ikke en pizzasten når pizzaen skal i ovnen, er der mulighed for at være kreativ og finde en alternativ pizzasten. Vores pizzaer er for eksempel bagt på bunden af en støbejerns grillpande.
Forfatter: Gastrofamilien
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Oksefilet skåret i stykker af 4x4x4 cm
  • 2 spsk. Solsikkeolie
  • 100 gram Mozzarella frisk
  • 4 stk. Timianstilke kviste
  • 1 stk. Rødløg skåret i tynde hele skiver
  • 2.5 deciliter Vand koldt
  • 0.7 deciliter Olivenolie
  • 25 gram Gær
  • 1 tsk. Salt
  • 250 gram Hvedemel
  • 150 gram Durum mel
  • 4 deciliter tomatsauce

Sådan gør du

  • Opløs gæret i vandet og tilsæt salt og olie.
  • Tilsæt lidt af hvedemelet og rør i dejen. Tilsæt så durummel og rør sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rør dejen sammen. Når dejen har en tyk klistret konsistens, hælder du den ud på dit rene køkkenbord og ælter resten af hvedemelet, ind i dejen. Dejen er klar nar den lige akkurat kan slippe dine hænder.
  • Hæld en spiseske olivenolie i en stor skål og læg dejen op i. Sørg for at skålens sider og hele dejens overflade er smurt med olien. Lad dejen hæve tildækket i I time og 15 minutter. 
  • Brun oksekødet i solsikkeolien ved høj varme og krydr med salt & peber. Derefter fordeler du oksekødstykkerne på et træskærebræt, hvor det er klart til at blive lagt på pizzaen.
  • Del din pizzadej i fire stykker. Rul et stykke ud på køkkenbordet, så dejen får en tykkelse på omkring 3 mm.
  • Fordel en smule tomatsauce på pizzaen, uden at overskride skorpens kant.
  • Træk lange tynde stykker af mozzarellaen og fordel det på pizzaen. Fordel også et antal skiver af rødløget på pizzaen, efter eget behov. Fordel nu dine oksekødstykker rundt på pizzaen. 
  • Bag pizzaen på en pizzasten i ovnen, på 265 graders normal varme i 7-10 minutter. Når pizzaens skorpe bliver gyldenbrun og sprød er den klar til at tage ud.
  • Drys til slut friske timianblade ud over pizzaen og så skal den serveres! 
    Velbekomme!