
Opskrift på glutenfri pebernødder
Denne opskrift tager udgangspunkt i min barndoms pebernødder.
De smager (for mig), som rigtige pebernødder skal smage – de har en god sprødhed og perfekt krydderisammensætning!
Men vi har alle forskellige juletraditioner, så juster endelig krydderimængden eller valget af krydderier, hvis de for dig ikke smager som rigtige pebernødder.
Opskriften giver 40-50 stk., afhængig af størrelsen på dem.


Glutenfri pebernødder
Grej
- Røremaskine (Mutlighed 1)
- Håndmixer (Mulighed 2)
Ingredienser
- 225 gram Smør blødt
- 225 gram Sukker
- 2 spsk. Mørk sirup
- 2 spsk. Vand koldt
- 3 tsk. Kanel
- 3 tsk. Kardemomme
- 2 tsk. Natron
- 0.25 tsk. Hvid peber
- 1 stk. Æg
- 100 gram Majsstivelse
- 400 gram Rismel gerne fuldkorn
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen på røremaskine eller med håndmixerens dejkroge.
- Lad dejen hvile i køleskab i mindst en time.
- Er dejen ikke kold nok, vil pebernødderne flade ud i ovnen.
- Tril pebernødder i den ønskede størrelse.
- Vær opmærksom på, at de hæver en del i ovnen.
- Tænd ovnen på 180 grader og bag pebernødderne i 10-12 minutter.