x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri brownie

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. august 2021

Mit bud på en lækker brownie, helt fri for gluten, laktose og nødder.

Den er dejlig svampet og klæg i midten, ligesom jeg bedst kan lide den.

Det er ikke altid helt let at kager til en veninde, der skal være gluten- og laktosefri. Typisk vil man bruge blendede nødder som erstatning for mel med gluten, men den mulighed har jeg heller ikke – så løsningen blev havremel og resultatet blev forrygende.

Glutenfri brownie


Glutenfri brownie

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Glutenfri brownie

  • 250 gram Mørk chokolade god kvalitet. Gerne over 60 %, jeg brugte 70 %
  • 250 gram Margarine bage
  • 250 gram Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 50 gram Kakao
  • 150 gram Havremel økologisk
  • 2 gram Flagesalt kan erstattes af groft salt

Sådan gør du

  • Start med at smelte chokolade og bagemargarine i en gryde.
    Rør det sammen, så du har en ensartet masse.
    Lad det herefter køle af i 5 minutter.
    I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Det skal blive luftigt og tykne (æggesnaps).
    Hæld havremel og kakaopulveret i æggesnapsen. Hæld det igennem en sigte, så der ikke kommer klumper.
    Rør rundt og kom saltet i.
    Tilsæt chokolade/margarineblandingen og rør det forsigtigt rundt med en dejskraber.
    Tag et ark bagepapir og krøl det sammen.
    Fold det ud igen og kom det ned i et tærtefad/springform. Ved at du krøller det sammen, så kan du lettere få det ud i hjørnerne.
    Hæld din browniemasse i dit tærtefad.
    Bag det i en 170 grader varmluft, forvarmet ovn i 15-20 minutter.
    Lad den hvile på en bagerist bagefter.
    Den kan spises efter 30 minutter, men den kan sagtens stå (tildækket med et viskestykke på køkkenbordet) et par dage.
    Jeg synes faktisk at den smager bedst dagen derpå.
    Velbekomme.
    Glutenfri brownie

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.