
Opskrift på gin hass
Gin Hass er på meget kort tid blevet en superpopulær cocktail – og med god grund! Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Gin Hass, så er du altså gået glip af noget – og så har du en virkelig dejlig og velafbalanceret smagsoplevelse til gode!
Gin Hass er en skøn cocktail, der smager af både sød og blød mango med en frisk, perlende lime, og så er den lidt bitre gin med til at afstemme frugtsmagen, så cocktailen alligevel ikke bliver alt for sød og frugtig eller “tøset”. Netop derfor falder Gin Hass typisk i både mænd og kvinders smag, og den er i hvert fald et hit herhjemme på matriklen.
Hvis det er første gang, du hører navnet, Gin Hass, så tænker du måske “Det var da et pudsigt navn”. Cocktailen er opkaldt efter den danske bartender, Kim Hass, som efter sigende ret spontant fandt på cocktailen en aften, han “gæstebartendede” på en natklub i Odense. Det er altid lidt sjovt, når tilfældighedernes spil ender ud noget ganske særligt.
Der bliver langet mange Gin Hass over bardiskene på landets natklubber, men cocktailen er mindst ligeså skøn at nyde hjemme på terrassen eller i sofaen med gode venner! Nyder man i virkeligheden ikke en cocktail lidt mere, når hovedet ikke er fyldt med larm og dunkende rytmer? 😉
Er du én af dem, som ikke er så pjattet med den traditionelle “G&T”, på grund af den lidt granagtige smag, som gin godt kan have, så er Gin Hass lige noget for dig! Den er nemlig både sød, syrlig og frisk uden at smage af grannåle – en rigtig sommerlig cocktail faktisk.
I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her er jeg blevet undervist af Burak Morali, der har været bartender i 20 år og bl.a. fået en 3. plads ved DM i Cocktails.

Gin Hass
Grej
Ingredienser
- Isterninger
- 5 centiliter Gin dry
- 2 centiliter Mangosirup Monin sirup med mango eller mangopuré
- 0.25 stk. Lime saften fra 2 både
- Schweppes Lemon til at toppe af med
- 1 skiver Lime til pynt
Sådan gør du
- Kom isterninger i dit glas. Gerne en del, så drinken forbliver kold og isen ikke smelter for hurtig og gør din drink vandet.
- Kom gin og mangosirup i glasset.
- Pres saften ud af dine to limebåde.
- Fyld næsten resten af glasset ud med lemonsodavand.
- Kom en lime i toppen og rør godt rundt.
- Skål.
Hvor stammer Gin Hass fra?
Drinken er opfundet af Kim Hass da han i 2007 introducerede drinken på ‘The Gym’ som er natklub der ligger i Odense. Han blev overtalt til at kalde drinken for Gin Hass, og siden har han startet sin egen produktserie.
Hvilken gin er bedst til Gin Hass?
Der er egentlig frit valg på alle hylder, men det kunne f.eks. være Aviation, Tanqueray, Beefeater eller Bombay Saphire. Prøv dig frem, men måske ikke med dem alle sammen på én gang!
Kan man selv lave mango sirup?
Ja det kan man godt. Se opskriften her
Kan man bruge andet end gin?
Man kan godt bruge andet end gin til en Gin Hass, hvor særligt rom og vodka passer godt til.
Kan man lave Gin Hass med andet end mangosirup?
Man kan sagtens bruge andet end mango sirup, og rabarber-sirup passer godt til. Du kan finde opskriften her.