x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gin Hass

Thomas Tranegaard Nielsen | 30. august 2021

Gin Hass er på meget kort tid blevet en superpopulær cocktail  – og med god grund! Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Gin Hass, så er du altså gået glip af noget – og så har du en virkelig dejlig og velafbalanceret smagsoplevelse til gode!

Gin Hass er en skøn cocktail, der smager af både sød og blød mango med en frisk, perlende lime, og så er den lidt bitre gin med til at afstemme frugtsmagen, så cocktailen alligevel ikke bliver alt for sød og frugtig eller “tøset”. Netop derfor falder Gin Hass typisk i både mænd og kvinders smag, og den er i hvert fald et hit herhjemme på matriklen.

Hvis det er første gang, du hører navnet, Gin Hass, så tænker du måske “Det var da et pudsigt navn”. Cocktailen er opkaldt efter den danske bartender, Kim Hass, som efter sigende ret spontant fandt på cocktailen en aften, han “gæstebartendede” på en natklub i Odense. Det er altid lidt sjovt, når tilfældighedernes spil ender ud noget ganske særligt.

Der bliver langet mange Gin Hass over bardiskene på landets natklubber, men cocktailen er mindst ligeså skøn at nyde hjemme på terrassen eller i sofaen med gode venner! Nyder man i virkeligheden ikke en cocktail lidt mere, når hovedet ikke er fyldt med larm og dunkende rytmer? 😉

Er du én af dem, som ikke er så pjattet med den traditionelle “G&T”, på grund af den lidt granagtige smag, som gin godt kan have, så er Gin Hass lige noget for dig! Den er nemlig både sød, syrlig og frisk uden at smage af grannåle – en rigtig sommerlig cocktail faktisk.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her er jeg blevet undervist af Burak Morali, der har været bartender i 20 år og bl.a. fået en 3. plads ved DM i Cocktails. 

Gin Hass

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Alkohol, drik, Drinks, Fest, Gin, Nytår, Sommer
Forb. tid: 1 minute
Antal: 1 cocktail
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • Isterninger
  • 5 centiliter Gin dry
  • 2 centiliter Mangosirup Monin sirup med mango eller mangopuré
  • 0.25 stk. Lime saften fra 2 både
  • Schweppes Lemon til at toppe af med
  • 1 slice Lime til pynt

Sådan gør du

  • Kom isterninger i dit glas. Gerne en del, så drinken forbliver kold og isen ikke smelter for hurtig og gør din drink vandet.
    Kom gin og mangosirup i glasset.
    Pres saften ud af dine to limebåde.
    Fyld næsten resten af glasset ud med lemonsodavand.
    Kom en lime i toppen og rør godt rundt.
    Skål.
    Gin Hass

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.