Rabarber sirup

Rabarber sirup
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:40
Beskrivelse

For mig er rabarber bare indbegrebet af dansk sommer! Og uh så mange muligheder der er, når det kommer til rabarber.

Rabarbersirup er en ting, som jeg er rigtig glad for at lave, og det geniale er, at man faktisk slår to fluer med ét smæk! Når man har siet siruppen, kan den overskydende rabarberkompot smøres på brød eller bruges som smagsgiver i kager - det smager fantastisk! Mine børn kan spise det som det er, hehe, de er helt vilde med det! Du kan også bruge det til en rabarberroulade.

Brug rabarbersiruppen til panna cotta, ovenpå chiagrød, eller måske til pandekager?

Rabarber sirup

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
32 minutter
Ingredienser
500 g Rabarber
300 g Rørsukker
1 Vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)
2 dl Vand
Vejledning
  1. Rens og skyl rabarberne og skær dem i tern.

  2. Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det simre under låg i 30 minutter.

  3. Si herefter væden fra og hæld det på en skoldet flaske. Kompotten kan du komme på et skoldet glas og gemme til morgenbrødet eller til at putte i kager.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier