Rabarber sirup

Rabarber sirup

2 min
30 min
  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Lækker rabarbersirup på næsten ingen tid! ✅Perfekt til div. kager, desserter, pandekage og morgengrød. ✅Gem fx rabarberkompotten til at smøre på brød!
Om opskriften
Beskrivelse

For mig er rabarber bare indbegrebet af dansk sommer! Og uh så mange muligheder der er, når det kommer til rabarber.

Rabarbersirup er en ting, som jeg er rigtig glad for at lave, og det geniale er, at man faktisk slår to fluer med ét smæk! Når man har siet siruppen, kan den overskydende rabarberkompot smøres på brød eller bruges som smagsgiver i kager - det smager fantastisk! Mine børn kan spise det som det er, hehe, de er helt vilde med det! Du kan også bruge det til en rabarberroulade.

Brug rabarbersiruppen til panna cotta, ovenpå chiagrød, eller måske til pandekager?

Rabarber sirup

Ingredienser
500 g Rabarber
300 g Rørsukker
1 Vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)
2 dl Vand
Vejledning
  1. Rens og skyl rabarberne og skær dem i tern.

  2. Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det simre under låg i 30 minutter.

  3. Si herefter væden fra og hæld det på en skoldet flaske. Kompotten kan du komme på et skoldet glas og gemme til morgenbrødet eller til at putte i kager.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier