Gin Hass

Gin Hass

1 min
0 min
1  cocktail
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Sådan laver du den populære og lækre Gin Hass. Den perfekte apéritif eller afterdinner cocktail. Baroplevelsen i dit eget hjem.
Om opskriften
Beskrivelse

Gin Hass er på meget kort tid blevet en superpopulær cocktail  - og med god grund! Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Gin Hass, så er du altså gået glip af noget - og så har du en virkelig dejlig og velafbalanceret smagsoplevelse til gode!

Gin Hass er en skøn cocktail, der smager af både sød og blød mango med en frisk, perlende lime, og så er den lidt bitre gin med til at afstemme frugtsmagen, så cocktailen alligevel ikke bliver alt for sød og frugtig eller “tøset”. Netop derfor falder Gin Hass typisk i både mænd og kvinders smag, og den er i hvert fald et hit herhjemme på matriklen.

Hvis det er første gang, du hører navnet, Gin Hass, så tænker du måske “Det var da et pudsigt navn”. Cocktailen er opkaldt efter den danske bartender, Kim Hass, som efter sigende ret spontant fandt på cocktailen en aften, han “gæstebartendede” på en natklub i Odense. Det er altid lidt sjovt, når tilfældighedernes spil ender ud noget ganske særligt.

Der bliver langet mange Gin Hass over bardiskene på landets natklubber, men cocktailen er mindst ligeså skøn at nyde hjemme på terrassen eller i sofaen med gode venner! Nyder man i virkeligheden ikke en cocktail lidt mere, når hovedet ikke er fyldt med larm og dunkende rytmer? ;-)

Er du én af dem, som ikke er så pjattet med den traditionelle “G&T”, på grund af den lidt granagtige smag, som gin godt kan have, så er Gin Hass lige noget for dig! Den er nemlig både sød, syrlig og frisk uden at smage af grannåle - en rigtig sommerlig cocktail faktisk.

Ingredienser
4 cl Gin
2 cl Mango (Monin sirup med mango eller mangopuré)
  Lime (saften fra 1 båd - cirka 1/8)
  Schweppes Lemon (til at toppe af med)
  Lime (1 båd til pynt)
  Mynte (blade til pynt)
  Isterninger
Vejledning
  1. Tag et drinkglas.
  2. Kom nogle isterninger i glasset.
  3. Hæld gin, mangosirup og limesaft op i glasset.
  4. Fyld op med Schweppes lemon.
  5. Pynt af med en limebåd og lidt mynteblade på toppen.
Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

Hvor stammer Gin Hass fra?

Drinken er opfundet af Kim Hass da han i 2007 introducerede drinken på 'The Gym' som er natklub der ligger i Odense. Han blev overtalt til at kalde drinken for Gin Hass, og siden har han startet sin egen produktserie.

 

Hvilken gin er bedst til Gin Hass?

Der er egentlig frit valg på alle hylder, men det kunne f.eks. være Aviation, Tanqueray, Beefeater eller Bombay Saphire. Prøv dig frem, men måske ikke med dem alle sammen på én gang!

 

Kan man selv lave mango sirup?

Ja det kan man godt. Se opskriften her 

 

Kan man bruge andet end gin?

Man kan godt bruge andet end gin til en Gin Hass, hvor særligt rom og vodka passer godt til.

 

Kan man lave Gin Hass med andet end mangosirup?

Man kan sagtens bruge andet end mango sirup, og rabarber-sirup passer godt til. Du kan finde opskriften her.

Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier