Opskrift på gâteau marcel
Gâteau Marcel – Michel Michauds “verdensberømte” chokoladekage her i Danmark.
Med bare få ingredienser fås en lækker og dejlig kage med en blanding af bagt og ubagt chokolademousse.
Kagen bliver kun bedre af at stå til dagen efter og den er yderst fryseegnet
Opskriften stammer fra bogen: “Smagens Mester“.
Gâteau Marcel
Grej
- Piskeris (mulighed 1)
- Stavblender (mulighed 2)
- Håndmixer (mulighed 3)
Ingredienser
- 140 gram Mørk chokolade Valrhona Guanaja 70 % chokolade*
- 140 gram Smør
- 140 gram Sukker
- 5 stk. Æggeblommer
- 7 stk. æggehvider
Pynt
- Kakao pulver
- 10 gram Flormelis
- 60 gram Mørk chokolade Valrhona
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad ved svag varme.
- Tilsæt smør og 80 g sukker.
- Rør i massen en gang imellem, til den er smeltet.
- Tag skålen af vandbadet.
- Tilsæt æggeblommerne én ad gangen og bland chokolademassen godt til ensartet konsistens.
- Pisk æggehviderne luftige i en anden skål, tilsæt resten af sukkeret og pisk hviderne stive.
- Vend æggehviderne i chokolademassen og bland godt uden at piske.
- Fór de 2 springforme** med bagepapir – eller smør med blødt smør og drys dem med sukker.
- Fordel ¾ af chokolademoussen i formene og stil resten på køl.
- Bag kagerne i ca. 40 minutter ved 170° varmluft.
- Tag dem ud og lad dem køle af.
- Sæt kagerne over på serveringsfade og fordel den kolde chokolademousse ud over hulrummet i kagerne.
- Bland flormelis og kakaopulver og sigt det over kagerne lige før servering.