Gâteau Marcel

Gâteau Marcel

20 min
40 min
8  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Gâteau Marcel-Michel Michauds "verdensberømte" chokoladekage her i Danmark. Med bare få ingredienser fås en lækker og dejlig kage med en blanding af bagt og ubagt chokolademousse.
Om opskriften
Beskrivelse

Gâteau Marcel - Michel Michauds "verdensberømte" chokoladekage her i Danmark.

Med bare få ingredienser fås en lækker og dejlig kage med en blanding af bagt og ubagt chokolademousse.

Kagen bliver kun bedre af at stå til dagen efter og den er yderst fryseegnet 

Opskriften stammer fra bogen: "Smagens Mester".

Ingredienser
140 g Mørk chokolade (Valrhona Guanaja 70 % chokolade*)
140 g Smør
140 g Sukker
5 Æggeblommer
7 æggehvider
10 g Flormelis (Pynt)
60 g Mørk chokolade (Pynt. Valrhona )
  Kakao pulver (Pynt)
Vejledning

Smelt chokoladen over vandbad ved svag varme.

Tilsæt smør og 80 g sukker.

Rør i massen en gang imellem, til den er smeltet.

Tag skålen af vandbadet.

Tilsæt æggeblommerne én ad gangen og bland chokolademassen godt til ensartet konsistens.

Pisk æggehviderne luftige i en anden skål, tilsæt resten af sukkeret og pisk hviderne stive.

Vend æggehviderne i chokolademassen og bland godt uden at piske.

 

Fór de 2 springforme** med bagepapir – eller smør med blødt smør og drys dem med sukker.

Fordel ¾ af chokolademoussen i formene og stil resten på køl.

Bag kagerne i ca. 40 minutter ved 170° varmluft.

Tag dem ud og lad dem køle af.

 

Sæt kagerne over på serveringsfade og fordel den kolde chokolademousse ud over hulrummet i kagerne.

Bland flormelis og kacaopulver og sigt det over kagerne lige før servering.

Noter

*Valrhona-chokolade: Alternativt Valrhona Manjari 64 %, der er en lidt mildere og mere frugtig chokolade.

**2 runde springforme: 14 cm i diameter x 5 cm i højden

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier