Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gammeldags æbleskiver

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

8. august 2018
Middelalderens bagværk

Opskrift på gammeldags æbleskiver

En autentisk opskrift på originale æbleskiver fra 1600-tallet.

Opskriften adskiller sig fra vore dages æbleskiver ved at være kogt i palmin, og så indeholder de rent faktisk æble!

Prøv dem, de er et superlækkert alternativ til julens øvrige kager.

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk
Dejlige og nemme æbleskiver, der kræver få ingredienser og en æbleskivepande for at blive et hit.
Læs opskriften her

Antal: 4 personer

Gammeldags æbleskiver

Middelalderens bagværk
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1.5 deciliter Mælk
  • 1.5 deciliter Hvidtøl
  • 300 gram Hvedemel + lidt mel til at vende æblerne i
  • 3 stk. Æg
  • 2 spsk. Honning
  • 2 tsk. Kardemomme stødt
  • 6 stk. Æbler store æbler
  • Mel til æblerne
  • 1 pakke Palmin

Sådan gør du

  • 1.    Del æggehvider og -blommer.
    2.    Rør æggeblommer, honning, mel og kardemomme sammen.
    3.    Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør rundt. Så undgår du klumper!
    4.    Tilsæt hvidtøl og rør det forsigtigt sammen.
    5.    Pisk hviderne stive.
    6.    Vend 4 spsk. dej i hviderne med en dejskraber.
    7.    Vend nu hviderne forsigtigt sammen med resten af dejen.
    8.    Fjern kærnehuset fra æblerne og skræl dem evt. 
    9.    Skær æblerne i skiver (ringe) og tør dem af i køkkenrulle.
    10.  Kom palmin i en gryde eller olie en friteuse og varm op til middel temperatur (130 grader celsius).
    11.  Vend ringene i mel.
    12.  Dyp dem i dejen, læg dem forsigtigt i gryden og steg dem til de bliver gyldne - steg ikke for mange ad gangen (ca.3-4 stk).
    13.  Tag dem op og læg dem på en rist eller en tallerken med køkkenrulle.
    14.  Skru op på middelhøj varme (180 grader celsius) og steg æbleskiverne igen.
    15.  Læg dem på en rist og lad dem køle lidt.
    16.  Drys med flormelis og sæt din yndlings julesang på!

Noter

Som udgangspunkt serveres disse autentiske æbleskiver ikke med noget tilbehør, men du kan naturligvis spise dem med ekstra flormelis samt syltetøj, hvis du har lyst.