
Opskrift på galette (fransk frugttærte)
I aftes sluttede vi en fantastisk sommer af med skønne venner og en overskøn middag.
Mør grillet oksemørbrad med lækkert tilbehør – ribbestegs sandwich til børn og barnlige sjæle?og Galette med??ferskner ~ marcipan toppet med kugler af go’ vanilieis til dessert
Galette ~ Fransk frugttærte serveres lun og smager også fantastisk med blommer – æbler eller bær.
Det er noget af det nemmeste at lave og du bager Galette hent uden en form.
Den sprøde dej har mandelmel i. Dette kan du undlade og blot bruge almindelig mel.

Galette (Fransk frugttærte)
Ingredienser
Dej
- 3 deciliter Mel
- 1 deciliter Mandler En håndfuld mandler blendet til mel - gem lidt til at drysse over fersknerne
- 125 gram Smør
- 1.5 deciliter Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0.5 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Æg
Fyld
- 4 stk. Ferskner skæres i tynde både og vendes i
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0.5 deciliter Sukker
- 0.5 stk. Citron kun saften
Topping
- 50 gram Marcipan
- æggehvide til penslingen
- Sukker drys henover
Sådan gør du
- Smuldre smørret i alle de tørre ingredienser og tilsæt ægget.
- Saml dejen og lad den hvile 20 min på køl.
- Rul dejen ud og fordel ferskenerne så der er 5 cm fra kanten.
- Drys en anelse af mandelmelet over ferskenerne og riv 50 gram marcipan over.
- Fold kanterne om og pensel med æggehvide og drys med sukker
- Bag din galette i cirka 20-25 minutter ved 200°.