Go Back
+ servings
Antal: 12 personer

Galette (Fransk frugttærte)

Galette ~ Fransk frugttærte serveres lun og smager også fantastisk med blommer - æbler eller bær. Det er noget af det nemmeste at lave og du bager Galette hent uden en form.
Forfatter: mad_anstalten
Ret: Bagning
Køkken: Fransk
Keyword: Dessert, Frankrig, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Dej

  • 3 deciliter Mel
  • 1 deciliter Mandler En håndfuld mandler blendet til mel - gem lidt til at drysse over fersknerne
  • 125 gram Smør
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • 4 stk. Ferskner skæres i tynde både og vendes i
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 deciliter Sukker
  • 0.5 stk. Citron kun saften

Topping

  • 50 gram Marcipan
  • æggehvide til penslingen
  • Sukker drys henover

Sådan gør du

  • Smuldre smørret i alle de tørre ingredienser og tilsæt ægget.
  • Saml dejen og lad den hvile 20 min på køl.
  • Rul dejen ud og fordel ferskenerne så der er 5 cm fra kanten.
  • Drys en anelse af mandelmelet over ferskenerne og riv 50 gram marcipan over.
  • Fold kanterne om og pensel med æggehvide og drys med sukker
  • Bag din galette i cirka 20-25 minutter ved 200°.

Noter

TIP: Da marcipanen hurtigt tager farve, lagde jeg et stykke folie over midten!