Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Antal:
12
personer
Galette (Fransk frugttærte)
Galette ~ Fransk frugttærte serveres lun og smager også fantastisk med blommer - æbler eller bær. Det er noget af det nemmeste at lave og du bager Galette hent uden en form.
Forfatter:
mad_anstalten
Ret:
Bagning
Køkken:
Fransk
Keyword:
Dessert, Frankrig, Sødt
Forb. tid:
30
minutter
minutter
Tilb. tid:
25
minutter
minutter
Grej
Skærebræt
Kokkekniv
Skål
Kagerulle
Pensel
Ovn
Madlavningstilstand
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
Dej
3
deciliter
Mel
1
deciliter
Mandler
En håndfuld mandler blendet til mel - gem lidt til at drysse over fersknerne
125
gram
Smør
1.5
deciliter
Sukker
1
tsk.
Vaniljesukker
0.5
tsk.
Stødt ingefær
1
tsk.
Bagepulver
1
stk.
Æg
Fyld
4
stk.
Ferskner
skæres i tynde både og vendes i
1
tsk.
Vaniljesukker
0.5
deciliter
Sukker
0.5
stk.
Citron
kun saften
Topping
50
gram
Marcipan
æggehvide
til penslingen
Sukker
drys henover
Sådan gør du
Smuldre smørret i alle de tørre ingredienser og tilsæt ægget.
Saml dejen og lad den hvile 20 min på køl.
Rul dejen ud og fordel ferskenerne så der er 5 cm fra kanten.
Drys en anelse af mandelmelet over ferskenerne og riv 50 gram marcipan over.
Fold kanterne om og pensel med æggehvide og drys med sukker
Bag din galette i cirka 20-25 minutter ved 200°.
Madlavningstilstand
Din skærm forbliver tændt
Noter
TIP:
Da marcipanen hurtigt tager farve, lagde jeg et stykke folie over midten!