ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fried chicken burger

PER ASMUSSEN | 30. maj 2018
Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger: Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.

Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger:

Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.


Antal: 2 Portioner

Fried chicken burger

Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger: Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 200 gram Hakket Kylling
  • 3 stk. Løg
  • 2 stk. Æg
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 2 deciliter Panko Rasp kan også bruges
  • 100 gram Spidskål Hvidkål, rødkål, spinat eller salat kan også bruges
  • Syltede rødløg Efter smag
  • 2 stk. Boller Gerne brioche burgerbolle
  • 4 spsk. Mayonnaise Hjemmerørt eller f.eks. Miracel Whip

Sådan gør du

  • Denne opskrift er vores bud på den vildeste luksusburger med paneret kylling, der frituresteges.
  • Retten serveres med panerede og friturestegte løgringe, spidskål, syltede rødløg og brioche burgerbolle.
  • Du kan sagtens erstatte brioche burgerbollen af en købe-burgerbolle eller en almindelig burgerbolle.
  • Opskrifterne er i bunden af artiklen, de bliver ikke præsenteret her.

Løgringe

  • Skær løgene i ringe og kom i en skål med isvand.
  • Stumperne i enden som du ikke kan få til fine ringe, bruger vi i kyllingefarsen.
  • Hak spidskålet i mindre stykker og læg og det i skålen med isvand.
  • Lad det stå i køleskabet i en lille halv time.
  • Lav 3 tallerkender, én med melet, én med halvandet æg og én med panko, salt og peber.
  • Afdryp dem, tør dem ad og vend dem i hvedemel, derefter æg og derefter panko.
  • Steg dem sprøde i en frituregryde/pande i 2-3 minutter.
  • Tag dem op og afdryp dem på køkkenrulle/fedtsugende papir, før de serveres.
  • Server straks. 

Friteret kylling/fried chicken

  • Bland det hakkede kyllingekød med et 1/2 æg, salt, peber og 1 tsk. mel. Lad det trække i et kvarter på køl og tag det ud og form det til 2 bøffer.
  • De skal være så flade som overhoved mulig.
  • Sæt dem tilbage i køleskabet og lad dem trække 10 minutter mere (har du en fryser med plads, så læg dem i fryseren).
  • Tag bøfferne ud af køleskabet og vend dem i mel, æg og panko (med salt og peber).
  • Frituresteg dem ved 180 grader i 4 minutter og placer dem på fedtsugende papir.
  • De er klar til servering straks. 

Servering

  • Smør over- og underbollen med mayo og læg kyllingebøffen på underbollen.
  • Fyld på med løgringe henover.
  • Fyld overbollen med spidskål og syltet rødløg og server straks.

Noter

Opskrift på brioche burgerbolle.
Opskrift på almindelig burgerbolle.
Opskrifter på syltede rødløg i skiver og syltede rødløg i både.
Pankoen kan erstattes af rasp.
Typisk får man kyllingefars i pakker a' 400 gram. Du kan med fordel lave en fars af al kødet og form det til 4 bøffer. Hvis I kun er to om at spise, så frys de ned og næste gang du har lyst til fast-food, kan du tage dem direkte op af fryseren og panere dem inden de får en tur i frituregryden.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.