
Opskrift på fried chicken burger
Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger:
Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.

Fried chicken burger
Ingredienser
- 200 gram Hakket Kylling
- 3 stk. Løg
- 2 stk. Æg
- Krydderier Salt og peber
- 2 deciliter Hvedemel
- 2 deciliter Panko Rasp kan også bruges
- 100 gram Spidskål Hvidkål, rødkål, spinat eller salat kan også bruges
- Syltede rødløg Efter smag
- 2 stk. Boller Gerne brioche burgerbolle
- 4 spsk. Mayonnaise Hjemmerørt eller f.eks. Miracel Whip
Sådan gør du
- Denne opskrift er vores bud på den vildeste luksusburger med paneret kylling, der frituresteges.
- Retten serveres med panerede og friturestegte løgringe, spidskål, syltede rødløg og brioche burgerbolle.
- Du kan sagtens erstatte brioche burgerbollen af en købe-burgerbolle eller en almindelig burgerbolle.
- Opskrifterne er i bunden af artiklen, de bliver ikke præsenteret her.
Løgringe
- Skær løgene i ringe og kom i en skål med isvand.
- Stumperne i enden som du ikke kan få til fine ringe, bruger vi i kyllingefarsen.
- Hak spidskålet i mindre stykker og læg og det i skålen med isvand.
- Lad det stå i køleskabet i en lille halv time.
- Lav 3 tallerkender, én med melet, én med halvandet æg og én med panko, salt og peber.
- Afdryp dem, tør dem ad og vend dem i hvedemel, derefter æg og derefter panko.
- Steg dem sprøde i en frituregryde/pande i 2-3 minutter.
- Tag dem op og afdryp dem på køkkenrulle/fedtsugende papir, før de serveres.
- Server straks.
Friteret kylling/fried chicken
- Bland det hakkede kyllingekød med et 1/2 æg, salt, peber og 1 tsk. mel. Lad det trække i et kvarter på køl og tag det ud og form det til 2 bøffer.
- De skal være så flade som overhoved mulig.
- Sæt dem tilbage i køleskabet og lad dem trække 10 minutter mere (har du en fryser med plads, så læg dem i fryseren).
- Tag bøfferne ud af køleskabet og vend dem i mel, æg og panko (med salt og peber).
- Frituresteg dem ved 180 grader i 4 minutter og placer dem på fedtsugende papir.
- De er klar til servering straks.
Servering
- Smør over- og underbollen med mayo og læg kyllingebøffen på underbollen.
- Fyld på med løgringe henover.
- Fyld overbollen med spidskål og syltet rødløg og server straks.