Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fried chicken burger

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

30. maj 2018
Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger: Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.

Opskrift på fried chicken burger

Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger:

Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.


Antal: 2 Portioner

Fried chicken burger

Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger: Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Hakket Kylling
  • 3 stk. Løg
  • 2 stk. Æg
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 2 deciliter Panko Rasp kan også bruges
  • 100 gram Spidskål Hvidkål, rødkål, spinat eller salat kan også bruges
  • Syltede rødløg Efter smag
  • 2 stk. Boller Gerne brioche burgerbolle
  • 4 spsk. Mayonnaise Hjemmerørt eller f.eks. Miracel Whip

Sådan gør du

  • Denne opskrift er vores bud på den vildeste luksusburger med paneret kylling, der frituresteges.
  • Retten serveres med panerede og friturestegte løgringe, spidskål, syltede rødløg og brioche burgerbolle.
  • Du kan sagtens erstatte brioche burgerbollen af en købe-burgerbolle eller en almindelig burgerbolle.
  • Opskrifterne er i bunden af artiklen, de bliver ikke præsenteret her.

Løgringe

  • Skær løgene i ringe og kom i en skål med isvand.
  • Stumperne i enden som du ikke kan få til fine ringe, bruger vi i kyllingefarsen.
  • Hak spidskålet i mindre stykker og læg og det i skålen med isvand.
  • Lad det stå i køleskabet i en lille halv time.
  • Lav 3 tallerkender, én med melet, én med halvandet æg og én med panko, salt og peber.
  • Afdryp dem, tør dem ad og vend dem i hvedemel, derefter æg og derefter panko.
  • Steg dem sprøde i en frituregryde/pande i 2-3 minutter.
  • Tag dem op og afdryp dem på køkkenrulle/fedtsugende papir, før de serveres.
  • Server straks. 

Friteret kylling/fried chicken

  • Bland det hakkede kyllingekød med et 1/2 æg, salt, peber og 1 tsk. mel. Lad det trække i et kvarter på køl og tag det ud og form det til 2 bøffer.
  • De skal være så flade som overhoved mulig.
  • Sæt dem tilbage i køleskabet og lad dem trække 10 minutter mere (har du en fryser med plads, så læg dem i fryseren).
  • Tag bøfferne ud af køleskabet og vend dem i mel, æg og panko (med salt og peber).
  • Frituresteg dem ved 180 grader i 4 minutter og placer dem på fedtsugende papir.
  • De er klar til servering straks. 

Servering

  • Smør over- og underbollen med mayo og læg kyllingebøffen på underbollen.
  • Fyld på med løgringe henover.
  • Fyld overbollen med spidskål og syltet rødløg og server straks.

Noter

Opskrift på brioche burgerbolle.
Opskrift på almindelig burgerbolle.
Opskrifter på syltede rødløg i skiver og syltede rødløg i både.
Pankoen kan erstattes af rasp.
Typisk får man kyllingefars i pakker a' 400 gram. Du kan med fordel lave en fars af al kødet og form det til 4 bøffer. Hvis I kun er to om at spise, så frys de ned og næste gang du har lyst til fast-food, kan du tage dem direkte op af fryseren og panere dem inden de får en tur i frituregryden.