
Opskrift på forloren hare
Dejlig og lækker udgave af hverdagsretten: “Forloren hare”, der også er kendt i udlandet som meat loaf.
Dette farsbrød er lavet på hakket svinekød, men kan sagtens laves med hakket kalv og flæsk i stedet for.
Retten serveres med en mos, rosenkål, lune bær og en brun sovs.
Der laves farsbrød til 4/tilbehør til 2.
Vi har opskriften fra bogen: “Den anti-inflammatoriske kogebog“, skrevet af forfatteren Anne Larsen.

Forloren hare
Ingredienser
Forloren hare (4 personer)
- 400 gram Hakket svinekød Eller hakket svine- eller kalvekød, eller et mix af svin/kalv eller svin/okse
- 1 stk. Æg
- 4 spsk. Mælk
- 1 stk. Løg Gult
- 1 fed Hvidløg
- 4 skiver Bacon
- Havsalt
- Peber Fra kværn
Tilbehør (2 personer)
- 400 gram Kartofler
- 2 spsk. Rapsolie Koldpresset
- 300 gram Rosenkål Lilla. Alternativt grønne
- Jomfruolivenolie
- Havsalt
Sådan gør du
- 1) Tænd ovnen på 200 °C. Rør kødet med æg, mel, mælk og fintrevet gult løg og hvidløg. Smag til med salt og peber. 2) Form et farsbrød og beklæd det med de 4 skiver bacon. Læg brødet i et ovnfast fad med bagepapir og stil det i ovnen i 45 minutter. 3) Lav saucen og de lune bær (redaktion: det er beskrevet i bogen. Af brun sovs kan du evt. bruge denne). 4) Skræl kartoflerne og skær dem i halve, skyl dem og kog dem godt møre i usaltet vand. Mos dem med rapsolie og smag til med salt. 5) Gør rosenkålene i stand, skær bunden fra og fjern de to yderste blade. Skær dem i halve på langs. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg de halverede kål – først på skærefladen et par minutter, og så vendes de og får 1 minut på den anden side. Giv dem lidt salt undervejs. Man kan lave kartoffelmos af stort set alle slags kartofler. Når det skal være anti-inflammatorisk, handler det om at gå uden om de ‘gamle’ bagekartofler, der har et højt stivelsesindhold. Find en mellemstor kartoffel. Er det nye kartofler, så kog dem, ‘knus’ dem og dryp med rapsolie.