Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund

kitchenbysahar

Kvinde på 26 år. Mor til 2. Brænder for madlavning og bagning. Elsker at udforske nye i køkkenet.

12. april 2021

Opskrift på flødeboller med flydende karamel og marcipanbund

FLØDEBOLLER M. FLYDENDE KARAMEL OG MARCIPANBUND.

Så fik jeg endelig lavet flødeboller, og synes personligt de er blevet så fine, når det er i første forsøg. Næste gang vil jeg afprøve med nye smage og måske en mælkechokolade til at overtrække med. Der er et hav af muligheder når man laver flødeboller!

Opskriften giver cirka 15-20 stk.

Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund


Antal: 15 stk.

Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund

Forfatter: kitchenbysahar
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Marcipanbunde

  • 300 gram Marcipan
  • Flormelis lidt

Flødebolleskum

  • 240 gram Sukker
  • 115 gram Glukosesirup
  • 75 gram Vand
  • 140 gram æggehvider
  • 20 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker

Karamelsauce

  • 0.5 dåse Karamelsauce kogt dulce de leche/Karamelliseret mælk

Chokoladeovertræk

  • 250 gram Mørk chokolade
  • 20 gram Kakaosmør

Sådan gør du

Marcipanbunde

  • Rul marcipanen ud på flormelis dryppet på bordet.
    Stik bunde ud med en rund ring på cirka4-5 cm med 0,5 cm tykkelse.
    Bag i forvarmet ovn ved 200 gr varmluft i 5-6 minutter til de er gyldne.
    Bundene skal køles helt af mens de f.eks. ligger på en bagerist.
     

Italiensk marengs

  • Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 118 grader.
    Imens det koger, pisker du æggehvider skummede og tilsætter 20 g sukker.
    Kom herefter den varme sukkermasse i en tynde stråle, mens du fortsat pisker ved højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast.
    Det er vigtigt at du her pisker i 10 minutter til en fast, sej masse.
    Kom herefter din skum i din sprøjtepose med en tyl.
    Sprøjt skummet i toppe på de afkølede bunde.
    Tag karamellen i en sprøjtepose med en lang tyl.
    Kom tyllen ned i skummet så det rør bunden og tryk karamel i.
    Lad flødebollerne stå i køleskabet, mens du forbereder din chokolade. 
     

Chokoladeovertræk

  • Kom din hakkede chokolade i mikroovnen og varm det i 30 sekunder af gangen.
    Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte.
    Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre indtil du rammer en temperatur mellem 32-33 grader.
    Bland kakaosmør rundt i den smeltede chokolade.
    Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i.
    Husk at tjekke det inden du hælder chokoladen derned i. 
    Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen.
    Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om. 
    Velbekomme
    Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund