Flettede pestobrød med ramsløgspesto

Flettede pestobrød med ramsløgspesto
Sidst ændret:
Mandag den 26. april, 2021 - 09:42
Beskrivelse

I weekenden fik jeg lavet ramsløgspesto, også tænkte jeg det ville være perfekt også at lave et pestobrød.

Det her brød vil være rigtig som tilbehør til mad, f.eks. en grillaftener nu nå vi går den varme tid i møde.

Man kan selvfølgelig selv bestemme om man laver med ramsløgspesto, eller man bare køber et glas i supermarked.

Håber I vil prøve opskriften.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
25 g Gær
2 dl Mælk (lun)
1 tsk Salt
2 spsk Olie
300 g Hvedemel
100 g Pesto (grøn, f.eks. ramsløgspesto)
1 Æg (sammenpisket, til pensling)
Vejledning

1. Lun mælken til cirka 37 grader, bland det sammen med gær i en røreskål.

2. Salt, olie og mel tilsættes og dejen æltes i cirka 10 minutter (til den er glat og slipper skålen).

3. Dejen hæve 1 time et lunt sted.

4. Dejen vendes ud på et meldrysset bord, og rul til en rektangel (cirka 30x20cm og 1 cm tryk).

5. Pestoen smøres ud på dejen og herefter rulles til en roulade.

6. Skær den på langs men så den stadig hænger sammen i den ene ende, flet dem så ind over hinanden og kom den i en rugbrødsform.

7. Dejen hæve 30 minutter et lunt sted.

8. Pisk et æg og pensl brødet og bag brødet i ovnen på 200 grader varmluft i cirka15-20 minutter til det er gyldent.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier