Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flettede hvidløgsbrød med ost og persille

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

15. juni 2023
De er sprøde udenpå, bløde indeni og proppet med dejligt fyld. Smør, hvidløg og persille er rørt sammen, smurt på en færdig pizzabund, drysset med ost og så formet og bagt – de er super nemme og virkelig gode.
Flettede hvidløgsbrød med ost og persille

Opskrift på flettede hvidløgsbrød med ost og persille

Herlige små flettede brød med hvidløgssmør, persille og ost – uhm altså!
De er sprøde udenpå, bløde indeni og proppet med dejligt fyld. Smør, hvidløg og persille er rørt sammen, smurt på en færdig pizzabund, drysset med ost og så formet og bagt – de er super nemme og virkelig gode.

Brug dem som tilbehør til supper, gryderetter mv. eller som et lille indslag til madpakken. De ville også være fine til en tapasanordning!

De tager 30 minutter fra start til slut.


Flettede hvidløgsbrød med ost og persille
Antal: 10 stk.

Flettede hvidløgsbrød med ost og persille

De er sprøde udenpå, bløde indeni og proppet med dejligt fyld. Smør, hvidløg og persille er rørt sammen, smurt på en færdig pizzabund, drysset med ost og så formet og bagt – de er super nemme og virkelig gode.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 125 gram Smør stuetempereret
  • 2 fed Hvidløg presset
  • 1 håndfuld Persille frisk, hakket
  • 75 gram Revet ost
  • Salt og Peber lidt
  • 1 pakke Dej rulle færdiglavet pizzadej
  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Rør smør, hvidløg og persille sammen.
  • Rul pizzadejen ud og smør blandingen på – kom godt ud i alle kanter.
  • Fordel den revne ost på bunden.
  • Krydr med salt og peber.
  • Fold først den ene side af dejen ind over midten og så den anden siden. Du har nu en lang “stang” i 3 lag.
  • Rul et par gange hen over dejen med en kagerulle, så lagene samles.
  • Skær dejen ud i 10 lige store stykker.
  • Del hvert stykke i 3 strimler, som flettes sammen.
  • Placer de 10 brød på en bageplade, pensl med mælk og bag 12-15 min ved 200 grader, alm ovn – til de er gyldne. Servér