
Opskrift på fladbrød
Lækre lune fladbrød, lige til at servere til aftensmaden! De er perfekte, hvis tiden er knap – de skal nemlig kun hæve i et kvarter. Så hvis du har vand, mel, gær og salt, så har du ingredienserne til et supergodt madbrød, der er klar på bare 45 minutter.
Fladbrød er virkelig skønne og lækre madbrød, der er en meget vigtig del af det mellemøstlige køkken. Det kan sammenlignes med danskernes forhold til kartofler og rugbrød – eller italienernes forhold til pasta.
Fladbrød kan både bages i ovnen, steges på panden i olie og tilberedes på grillen, men her har jeg bare smidt dem på en tør, varm pande. Fladbrød kan variere fra under end 1 millimeter til et par centimeter i tykkelsen. Her har jeg lavet dem cirka 2 millimeter tykke.
Denne opskrift er endnu ikke fejlet for mig, og så passer brødene supergodt sammen med en god tomatsuppe.
Fladbrød opskrift

Fladbrød
Ingredienser
- 2 deciliter Vand Lunkent
- 1 tsk. Groft salt
- 3 gram Gær Cirka, blot som en ært i størrelse
- 350 gram Mel Cirka 350 g afhængig af meltype
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet..
- Kom lidt mel i og tilsæt salt.
- Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen kort, til den er lind og let.
- Del dejen i 9 stykker og rul til kugler.
- Lad dem hæve i små 15 minutter under et viskestykke. Hvis der er tid, så lad dejen hæve i 30 minutter.
- Varm en stor pande op til middelhøj varme og rul dejen ud til flade brød i en tykkelse på cirka 2 millimeter.
- Bag hvert brød på panden i cirka 2 - 3 minutter på hver side cirka.
- Pak de færdigbagte fladbrød ind i et viskestykke for at holde dem lækre og bløde, mens du laver de resterende fladbrød.