Opskrift på fisk og æble
Hvor godt kender du det tyske køkken? Selvom hver fjerde dansker foretrækker Tyskland som kulinarisk rejsemål blandt vores nabolande, tror halvdelen af danskerne, at det nordtyske køkken for det meste består af øl og pølser! Intet kunne være mere forkert.
Den tyske delstat Niedersachsen har derfor gennem hele 2018 sat fokus på de kulinariske oplevelser. Niedersachsen som er en af de største delstater i Tyskland, er kulinarisk mekka – ikke mindst på grund af områdets store variation. Her er vand, land, hede og bjerge. Ingen delstat har samme store variation. Det smitter naturligvis også af på gastronomien. I Niedersachsen findes der fx 14 restauranter med sammenlagt i alt 19 Michelin stjerner.
Fisk og æble
Ingredienser
- 400 gram Rødfisk Det skal være frisk fisk. Andre fisketyper kan også bruges
- 4 stk. Æbler Syrligere (økologiske)
- 150 gram Mayonnaise Hjemmerørt af 150 ml neutral olie, 2 æggeblommer, citronsaft og dijonsennep
- 2 tsk. Tomatpure
- 150 gram Yoghurt
- Salt
- Peber
- Paprika
- Persille Frisk
- 1 stk. Kartofler Økologiske
- 1 stk. Løg Stort (økologisk)
- 150 gram Bacon God bacon i tern
- Olie Til stegningen
Sådan gør du
Fisk
Rens fisken og marinér den med citron og salt. Steg herefter på panden og skær den i grove stykker. Mayonnaisen blandes med tomatpure. Æblerne rives groft og anrettes på tallerkener. Kom fisken på æblerne. Bland tomatmayonnaisen med yoghurt, paprika og persille. Fordel saucen fisken.Bratkartoffeln
Kog kartoflerne i 15 minutter inden stegning eller steg dem rå. Skær dem i tynde skiver og steg med hakkede løg og bacon i små tern. Velbekomme!