Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme, chokolademoussé og brombærmarmelade

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

6. februar 2023
De her er lavet med chokolade-vandbakkelser og fyldet består af vaniljecreme, brombærmarmelade og chokolademoussé – en virkelig herlig kombi!
Fastelavnsboller med vanillecreme, chokolademoussé og brombærmarmelade

Opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme, chokolademoussé og brombærmarmelade

Februar og fastelavn lige om hjørnet, skal I også i gang med fastelavnsbollerne?

Fastelavnsboller er jo sååå skønne! Og med så mange muligheder!

De her er lavet med chokolade-vandbakkelser og fyldet består af vaniljecreme, brombærmarmelade og chokolademoussé – en virkelig herlig kombi!

Jeg kan godt lide at bruge vandbakkelser til fastelavnsboller, det giver nemlig en let og luftig bolle, som ikke ligger for tungt og så kan man jo til gengæld give den gas med fyldet.

I denne udgave suppleres cremet vanilje af en luftig chokoladeintens moussé og marmeladen tilføjer lige en anelse syrlighed På toppen helt klassisk chokoladeglasur – det hører sig bare til ikke.

De er ikke spor svære de her fastelavnsboller; fyldet kan laves mens bollerne er i ovnen og så er der altså hurtigt en omgang viiirkelig lækre boller klar!


Fastelavnsboller med vanillecreme, chokolademoussé og brombærmarmelade
Antal: 9 stk.

Fastelavnsboller med vaniljecreme, chokolademoussé og brombærmarmelade

De her er lavet med chokolade-vandbakkelser og fyldet består af vaniljecreme, brombærmarmelade og chokolademoussé – en virkelig herlig kombi!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samling af bollerne: 10 minutter

Ingredienser

Chokoladevandbakkelser

  • 50 gram Smør
  • 1 deciliter Vand
  • 60 gram Hvedemel
  • 2 spsk. Kakao
  • 2 tsk. Sukker
  • 1 nip Salt
  • 2 stk. Æg

Chokolademoussé

  • 2,5 deciliter Fløde
  • 2 spsk. Kakao
  • 2 spsk. Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Desuden

  • 1 stk. Vaniljecreme jeg bruger den på brev, der bare skal piskes med mælk – 1 brev er nok
  • 9 tsk. Brombærmarmelade
  • Glasur chokoladeglasur

Sådan gør du

Chokoladevandbakkelser

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Smelt vand og smør i en gryde.
  • Rør mel, kakao, sukker og salt sammen i en skål og tilføj så blandingen til gryden.
  • Rør rundt i gryden med en ske til en tyk og sammenhængende dej er dannet.
  • Tag gryden af varmen og lad dejen køle 10 min.
  • Pisk æggene i ét ad gangen (jeg brugte håndmixer). Lad dejen samle sig efter første æg, før du tilsætter næste æg. Efter sidste æg piskes til du får en glat og smidig dej – det kan godt tage 1-2 minutter.
  • Put dejen i en sprøjtepose med en rund tyl (el. klip et hul i spidsen af posen) og sprøjt boller ud på en bageplade med bagepapir. De skal være ca. 5 cm i diameter.
  • Bag vandbakkelserne 20 min i ovnen til de er hævede og let krakelerede. Tag ud og lad køle.
  • Et godt råd er ikke at åbne ovnen undervejs i bagningen, da de så kan falde sammen.

Chokolademoussé og vanillecreme

  • Put alle ingredienser i en skål og pisk med håndmixer til en luftig moussé.
  • Lav vanillecremen efter anvisningerne på pakken.

Samling af fastelavnsbollerne

  • Halvér hver vandbakkelse og smør bunden med et lag vanillecreme.
  • Put chokolademousséen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt rundt i kanten af bollen.
  • Put en tsk marmelade i midten af hver bolle og læg låg på. Top med chokoladeglasur – servér

Noter

Fastelavnsboller med vanillecreme, chokolademoussé og brombærmarmelade