x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Farserede porrer

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. marts 2020

Farserede porrer er en god gammel dansk klassiker! De smager for eksempel helt forrygende med kartofler og smørsauce eller brun sovs.

Dette er mit bud på smørstegte farserede porrer. Udgangspunktet var at få lavet en fars à la mine frikadeller og prøve at tilberede farsen på to forskellige måder: En paneret udgave og en ikke-paneret udgave.

Farserede porrer

Farserede porrer

Herhjemme vandt den panerede udgave dog STORT, så her får du opskriften på den! 🙂

 

Farserede porrer opskrift


Farserede porrer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Fars

  • 2 package Hakket svinekød i alt 900 gram
  • 2 Løg revet
  • 2 spsk. Kartoffelmel
  • 1.5 spsk. Salt groft
  • 2 Æg

Forkogte porrer

  • 1 liter Vand
  • 1 porrer
  • 150 gram Smør

Panering og stegning

  • Mel
  • Æg
  • Rasp
  • 50 gram Smør til stegning

Sådan gør du

Fars

    1. Rør svinekød og salt samme, så det bliver sejt.
    2. Tilsæt revet løg, kartoffelmel og æg og rør det godt sammen.
    3. Lad farsen stå lidt, så den når at blive godt sej. I mellemtiden kan du gå i gang med porrerne.
     

Forkogte porrer

    1. Rens og skær porren ud i 6 centimeter lange stykker.
    2. Kog porrerne møre i 1 liter vand tilsat smør. Det tager 20 - 30 minutter.
    3. Dup de forkogte porrer af på et rent viskestykke.
     

Panering og stegning

    1. Pak hver porre ind i fars.Farseret porre
    2. Hæld mel på én tallerken, pisket æg på en anden og rasp på en tredje.
    3. Panér porrerne ved først at vende dem i mel, dernæst æg og til sidst rasp.
    4. Steg dem i smør i cirka 5 minutter på hver side.
    Farserede porrer

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.