x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Farsbrød

GYLDENDAL | 29. marts 2019
Serveret med tyttebærsyltetøj og små bagte kartofler

Den dejlige danske klassiker farsbrød har vi alle en holdning til. Vi har måske alle prøvet en version der er tørstegt og det er bestemt ikke noget hit.

Faktum er at retten har eksisteret i mange år og det er der en grund til. Hvis det laves rigtigt, så smager det super dejligt.

Opskriften er til 4-6 personer, afhængig hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: “Comfort food til venner og familie”, hvor forfatteren Trine Hahnemann siger følgende om opskriften:

“Farsbrød og kødboller var engang dyr mad. I gamle kogebøger anbefales det at gå til slagteren og købe godt modnet kød og så hakke det i hånden, så mon ikke de frikadeller var betydelig mere ”fine”, end vi betragter dem i dag. I de såkaldte gamle dage spiste man ikke kød hve dag. Kød var værdsat, blev behandlet med omhu og skulle række langt, selv hakket kød. Tyttebærsyltetøj, som svenskerne spiser lige så ofte, som vi spiser rødbeder, smager fantastisk godt til farsbrød. Alternativt kan man bruge ribsgele, men det er ikke helt det samme.”


Farsbrød

Serveret med tyttebærsyltetøj og små bagte kartofler
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

Fars

  • 200 gram Champignon Brune
  • 500 gram Hakket Oksekød
  • 2 stk. Æg
  • 1 stk. Løg Hakket
  • 2 spsk. Frisk timian Hakket
  • 1.5 deciliter Sødmælk
  • 50 gram Rasp
  • 2 tsk. Groft salt
  • 100 gram Bacon I skiver
  • Peber Fra kværn

Kartofler

  • 800 gram Kartofler Små og med skræl
  • 1 stk. Citron Økologisk
  • 3 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
  • frisk rosmarin 2 kviste
  • 2 fed Hvidløg I halve
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • Tyttebærsyltetøj Til serveringen

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
    Skyl kartoflerne, og kom dem i et ovnfast fad.
    Skær citronen i skiver, kom dem i fadet sammen med olie, rosmarin, hvidløg, salt og peber.
    Bland det godt.
    Bag kartoflerne i 30-45 minutter, alt efter størrelse.
    Hak champignonerne, og rør dem i det hakkede kød sammen med æg, løg, timian og mælk.
    Tilsæt rasp, salt og peber, og rør farsen godt igennem.
    Beklæd en bradepande med bagepapir og form farsen til to ”brød”.
    Hold mindst 5 cm afstand imellem dem.
    Dæk dem med baconskiver, og drys med peber.
    Bag dem i ovnen i 30-35 minutter.
    Skær farsbrødene i skiver, og server dem med de bagte kartofler og tyttebærsyltetøj.

Noter

En råkostsalat til kan varmt anbefales.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Comfort food

Vi har opskriften fra: "Comfort food til venner og familie".