
Opskrift på farsbrød i fad med kartofler og rosmarinsovs
Efteråret indbyder til varmende simreretter, mad i ovnen mv. Sidstnævnte er lige hvad du får her; mørt farsbrød med rosmarin/flødesovs og kartofler – det er alt i ét fad, når det er bedst.
En virkelig skøn og smagfuld ret, der faldt i god jord hos både store og små og som bonus passede den sig selv i ovnen det meste af tiden…
Jeg synes den karakteristiske rosmarinsmag klæder det milde kød og kartoflerne rigtigt godt, men er man ikk til rosmarin, kan man skifte det ud med en anden krydderurt eller bare lave flødesovsen helt plain.
Uanset hvad, var det både nemt og lækkert – også for småfolket.

Farsbrød i fad med kartofler og rosmarinsovs
Ingredienser
Farsbrød
- 500 gram Hakket svinekød eller kalv/flæsk
- 1 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 1 stk. Æg
- 1 deciliter Havregryn
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1/2– 1 deciliter Mælk
Rosmarinsovs
- 3 deciliter Bouillon
- 2,5 deciliter Fløde
- 2-3 stængler Frisk rosmarin
- 1 spsk. Balsamico
- Salt og Peber lidt
Desuden
- 500 gram Kartofler
- 1/2 stk. Porre
Sådan gør du
Farsbrød
- Hak løg og hvidløg og rør sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber. Tilsæt mælk lidt ad gangen (du skal muligvis ikk bruge det hele), bar til farsen er fast uden at være tør. Form er farsbrød og læg i et ovnfast fad.
- Skær porrer og kartofler i skiver og læg i bunden af fadet uden om farsbrødet.
Rosmarinsovs
- Tag rosmarinbladene af stænglerne og hak dem fint. Put dem i en gryde sammen med bouillon, fløde og balsamico. Giv et kort opkog og smag til med salt og peber. Hæld sovsen i fadet.
- Put fadet i en forvarmet ovn og tilbered ca 40 min ved 200 grader.
- Server med en grøn salat