Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Falafler i kålwraps

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

14. januar 2023
Sprøde små hapsere med blød og krydret midte. De er perfekte på kødfrie dage og kan anvendes på mange måder. Her har jeg brugt dem i kålwraps, men de kan også bruges i tortillas, i pizzabrød, til en salat eller måske i buddhabowl – mulighederne er mange.
Falafler i kålwraps

Opskrift på falafler i kålwraps

Har du nogensinde prøvet at lave falafler? Sprøde små hapsere med blød og krydret midte. De er perfekte på kødfrie dage og kan anvendes på mange måder. Her har jeg brugt dem i kålwraps, men de kan også bruges i tortillas, i pizzabrød, til en salat eller måske i buddhabowl – mulighederne er mange. I denne ret gjorde de sig perfekt i en kålwrap, herligt suppleret af frisk spinat, avocado, friske tomater og en hjemmerørt krydderurtedressing. En super skøn, sund og nem hverdagsret.

Der skal bruges kikærter i falaflerne og du kan enten sætte nogle i blød natten eller bruge dem på dåse, som er klar til brug med det samme. Sidstnævnte er brugt i denne udgave og det fungerer super godt, og er nemt på dage, hvor det gerne må gå lidt hurtigt.


Falafler i kålwraps
Antal: 4 personer

Falafler i kålwraps

Sprøde små hapsere med blød og krydret midte. De er perfekte på kødfrie dage og kan anvendes på mange måder. Her har jeg brugt dem i kålwraps, men de kan også bruges i tortillas, i pizzabrød, til en salat eller måske i buddhabowl – mulighederne er mange.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet, Vegetarisk
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Falafler

  • 1 dåse Kikærter
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 stk. Kartofler små
  • 1 bundt Bredbladet persille
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Koriander stødt
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Rasp
  • 1 deciliter Havregryn
  • 1 håndfuld revet ost
  • 1/2 liter Olie solsikkeolie, til stegningen

Wraps

  • 4 blade Spidskål
  • 4 håndfulde Frisk spinat
  • 2 stk. Avocado modne
  • 2 stk. Tomater

Krydderurtedressing

  • 2 decilliter Creme fraiche
  • 2 spsk. Mayonnaise
  • 2 håndfuld Krydderurter fx persille, dild, purløg, timian
  • Salt og Peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

Falafler

  • Put olien i en gryde og bring den i kog. Skru ned til middel varme.
  • Hæld kikærterne i en si, skyl dem og lad dem dryppe godt af.
  • Hak løg og hvidløg groft og skær kartoflerne i mindre stykker. Put det i en blender sammen med kikærterne og øvrige ingredienser. Blend til fin sammenhængende masse.
  • Form små runde falafler med en ske og din hånd og put dem i gryden med olie. Hold godt øje med dem! Det går stærkt når olien er varm. Tag dem op, når de er sprøde og gyldne.

Wraps

  • Udsten avocadoerne og skær dem i tynde skiver. Skær tomaterne i tern. Put spinat, avocado og tomater i dine kålblade sammen med falafler.

Krydderurtedressing

  • Hak dine krydderurter og rør dem sammen med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Put dressingen i dine wraps, server og nyd

Noter

Du kan også stege falaflerne på en pande eller tilberede dem ovnen ved at pensle dem med olie og derefter bage i ovnen 30 minutter ved 200 grader (vend undervejs). De bliver dog sprødest, når de steges i olien.
Falafler i kålwraps