
Opskrift på falafler i kålwraps
Har du nogensinde prøvet at lave falafler? Sprøde små hapsere med blød og krydret midte. De er perfekte på kødfrie dage og kan anvendes på mange måder. Her har jeg brugt dem i kålwraps, men de kan også bruges i tortillas, i pizzabrød, til en salat eller måske i buddhabowl – mulighederne er mange. I denne ret gjorde de sig perfekt i en kålwrap, herligt suppleret af frisk spinat, avocado, friske tomater og en hjemmerørt krydderurtedressing. En super skøn, sund og nem hverdagsret.
Der skal bruges kikærter i falaflerne og du kan enten sætte nogle i blød natten eller bruge dem på dåse, som er klar til brug med det samme. Sidstnævnte er brugt i denne udgave og det fungerer super godt, og er nemt på dage, hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Falafler i kålwraps
Ingredienser
Falafler
- 1 dåse Kikærter
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 2 stk. Kartofler små
- 1 bundt Bredbladet persille
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Koriander stødt
- 1 stk. Æg
- 2 spsk. Rasp
- 1 deciliter Havregryn
- 1 håndfuld revet ost
- 1/2 liter Olie solsikkeolie, til stegningen
Wraps
- 4 blade Spidskål
- 4 håndfulde Frisk spinat
- 2 stk. Avocado modne
- 2 stk. Tomater
Krydderurtedressing
- 2 decilliter Creme fraiche
- 2 spsk. Mayonnaise
- 2 håndfuld Krydderurter fx persille, dild, purløg, timian
- Salt og Peber
- Citronsaft
Sådan gør du
Falafler
- Put olien i en gryde og bring den i kog. Skru ned til middel varme.
- Hæld kikærterne i en si, skyl dem og lad dem dryppe godt af.
- Hak løg og hvidløg groft og skær kartoflerne i mindre stykker. Put det i en blender sammen med kikærterne og øvrige ingredienser. Blend til fin sammenhængende masse.
- Form små runde falafler med en ske og din hånd og put dem i gryden med olie. Hold godt øje med dem! Det går stærkt når olien er varm. Tag dem op, når de er sprøde og gyldne.
Wraps
- Udsten avocadoerne og skær dem i tynde skiver. Skær tomaterne i tern. Put spinat, avocado og tomater i dine kålblade sammen med falafler.
Krydderurtedressing
- Hak dine krydderurter og rør dem sammen med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Put dressingen i dine wraps, server og nyd
Noter
