x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

English muffin

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 30. september 2020

Mit bud på en klassisk udgave af English Muffins, der på trods af navnet, er en engelsk brødtype.

Bollerne er især er populær til retterne Eggs benedict eller Eggs florentine, som jeg selv ynder at lave ret tit.

English muffin


English muffin

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 600 gram Hvedemel
  • 16 gram Salt
  • 400 gram Sødmælk
  • 50 gram Honning
  • 100 gram Smeltet smør
  • 1 stk. Æg
  • 5 gram Tørgær

Sådan gør du

  • 1.    Bland mel og salt i skålen til røremaskinen.
    2.    Hæld mælk og honning i en kasserolle og varm det op til 35-40 grader celsius.
    3.    Tilsæt ægget og pisk det ud i mælken .
    4.    Tjek at tempersturen er mellem 30-37 grader celsius tilsæt gæren og rør det ud i mælken.
    5.    Tænd for røremaskinen på lav hastighed, med dejkrog på, og hæld så mælkebladingen i lidt ad gangen.
    6.    Når mælkeblandingen er rørt ud i melet og det ligner en dej, så skru hastigheden op på middelhøj og ælt til dejen slipper siderne og bunden af skålen.
    7.    Dæk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
    8.    Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 80 g hvis du vil veje dem.
    9.    Tril dem til kugler, giv dem et tryk ovenpå og vend dem i groft polentamel.
    10.  Tænd ovnen på 160 grader celsius. 
    11.  Bag brødene på en middelvarm støbejernspande 3-4 minutter på hver side.
    12.  Bag dem færdige midt i ovnen 10-12 minutter.
    13.  Tag dem ud og lad dem køle af på en rist og brug dem så f.eks. til en eggs benedict eller florentine eller som sandwichbrød til madpakken.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.