x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

East Texas Barbecue Sauce

PER ASMUSSEN | 31. marts 2020

Dette er mit bud på en lækker hjemmelavet bbq sauce. Den er perfekt til at “coate” / smøre på mørt kød, for eksempel på spareribs eller hotwings – eller som et tilbehør til grillfesten. Den smyger sig om kødet og gør det krydret og lækkert!

East Texas Barbecue Sauce

East Texas Barbecue Sauce

 

East Texas Barbecue Sauce opskrift


East Texas Barbecue Sauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 5 clove Hvidløg
  • 25 gram Smør
  • 0.75 deciliter Æbleeddike
  • 4 spsk. Brun farin
  • 0.5 stk. Citron saft og skal - økologisk. Kan erstattes af en appelsin
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 2 deciliter Passata eller hakkede/flåëde tomater
  • 1 tsk. Chilipulver efter smag
  • Krydderier salt, cayennepeber og spidskommen

Sådan gør du

    1. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
    2. Tænd en gryde på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
    3. Kom smør i en gryde og lad det smelte.
    4. Kom løg og hvidløg ned i det smeltede smør.
    5. Lad det stege i et par minutter. Løgene skal blot blive bløde og ikke tage farve.
    6. Tilsæt eddiken og lad det koge i 2 minutter.
    7. Tilsæt herefter brun farin og lad det simre videre.
    8. Riv skallen af citronen (undgå at få det hvide med) og pres saften. Kom begge dele i saucen sammen med olivenolie, tomatpuré, passata og chili.
    9. Lad det simre i 20 - 30 minutter og smag til med salt, caynnepeber og spidskommen.
    10. Blend det hele. Nu er saucen klar!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.