
Opskrift på east texas barbecue sauce
Dette er mit bud på en lækker hjemmelavet bbq sauce. Den er perfekt til at “coate” / smøre på mørt kød, for eksempel på spareribs eller hotwings – eller som et tilbehør til grillfesten. Den smyger sig om kødet og gør det krydret og lækkert!
East Texas Barbecue Sauce opskrift

East Texas Barbecue Sauce
Ingredienser
- 1 stk. Løg
- 5 fed Hvidløg
- 25 gram Smør
- 0.75 deciliter Æbleeddike
- 4 spsk. Brun farin
- 0.5 stk. Citron saft og skal - økologisk. Kan erstattes af en appelsin
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 2 spsk. Tomatpure
- 2 deciliter Passata eller hakkede/flåëde tomater
- 1 tsk. Chilipulver efter smag
- Krydderier salt, cayennepeber og spidskommen
Sådan gør du
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
- Tænd en gryde på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
- Kom smør i en gryde og lad det smelte.
- Kom løg og hvidløg ned i det smeltede smør.
- Lad det stege i et par minutter. Løgene skal blot blive bløde og ikke tage farve.
- Tilsæt eddiken og lad det koge i 2 minutter.
- Tilsæt herefter brun farin og lad det simre videre.
- Riv skallen af citronen (undgå at få det hvide med) og pres saften. Kom begge dele i saucen sammen med olivenolie, tomatpuré, passata og chili.
- Lad det simre i 20 - 30 minutter og smag til med salt, caynnepeber og spidskommen.
- Blend det hele. Nu er saucen klar!