Opskrift på drømmekage med butterbeans
Denne opskrift er et sundere alternativ til den normale drømmekage. Den er glutenfri og super lækker.
Vi har denne opskrift fra bogen: “Fabelagtige fristelser“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:
“Ville det være en kliché, hvis jeg sagde, at denne kage smager som en drøm? Ja, det ville det nok, men ikke desto mindre er det præcis, hvad den gør. Min drømmekage smager stort set som klassikeren fra Brovst, men den er lige dén tand mere saftig og snasket – og så indeholder den endda supersunde, proteinrige butterbeans, selvom det på ingen måde kan smages.”
Redaktion: Se Micki Chengs klassiske udgave af en drømmekage her.

Drømmekage med butterbeans
Ingredienser
Kagen
- 2 stk. Æg
- 50 gram Kokossukker
- 50 gram Sukrin Gold Kan erstattes af kokossukker
- 1 deciliter Mandelsmør
- 1 dåse Butterbeans
Topping
- 100 gram Kokossukker
- 125 gram Kokosmel
- 1 deciliter Kokosmælk
- 75 gram Smør
Sådan gør du
Kagen
- Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageform på 20 x 30 cm med bagepapir. Blend æg, kokossukker og sukrin sammen i en foodprocessor, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt mandelsmør, og blend igen, indtil det er opløst. Skyl butterbeansene i en sigte, og tilsæt dem til maskinen sammen med bagepulver og vaniljepulver. Blend, indtil du får en jævn kagedej. Fjern kniven fra foodprocessoren. Tilsæt kokosmælk, og rør rundt. Hæld dejen i bageformen, og sæt kagen i ovnen i 25 minutter.
Toppings
- Imens kan du lave toppingen. Kom alle ingredienserne til toppingen i en gryde, og lad det smelte sammen. Tag gryden af varmen, når massen når kogepunktet. Fordel toppingen over den bagte kage, og bag den yderligere i 10 minutter. Lad kagen køle af, inden den serveres.