Opskrift på dolma
Dolma af vindrueblade og løg ?
Jeg ELSKER dolma, og laver dem nok også lidt for ofte ?
Denne gang er det både vindrueblade og løg, der er fyldt ?
For dig der ikke ved hvad Dolma er, så er det en mellemøstlig madret hvor kødfars pakkes ind i vinblade.

Dolma
Ingredienser
- 400 gram Hakket Oksekød
- 4 deciliter Grødris
- Persille 2 store håndfulde
- 2 stk. Forårsløg
- 2 stk. Tomater
- 1 fed Hvidløg
- 1 can Tomatpure
- 4 spsk. 7 krydderier
- 1 stk. Bagekartoffel
- 4 stk. Løg store
- 4 spsk. Sirup af granatæble
- Citronsaft masser - fra cirka 3 citroner
- Olivenolie
- Vindrueblade
Sådan gør du
- Start med at pil 3 af de 4 løg, og skær derefter et snit ind til midten. Bring noget vand i kog i en gryde, og lad løgene koge i cirka 10 minutter. Imens laves fyldet. Tilføj 1 løg, 2 forårsløg, persille, dild, hvidløg, tomater og 2 spsk krydderi til en foodprocesser. Hak grøntsagerne fint, og tilføj dem til en skål. Tilsæt nu det hakkede oksekød, og skyllet grødris. Derefter tilsættes resten af krydderierne, granatæblesirup og citronsaft. Bland det hele rundt, og så er fyldet klar. Vindruebladene puttes i en skål, hvor kogende vand hældes over. Lad dem stå i det kogende vand i et par minutter, og skyl efter med koldt vand. Løgene der har været kogt, pilles fra hinanden i lagene. Brug det yderste lag fra løgene, og læg i bunden af gryden. Skræl derefter kartoflen, skær den i skiver og lig skiverne ovenpå løgene. Fyld nu løg og vindrueblade op med det færdige fyld, luk sammen og placer dem TÆT i gryden. Først løg, derefter vindrueblade (se highlights på min Instagram profil). Hæld citronsaft og olie over dem, og til sidst 3,5 dl vand blandet med tomatpure. Kog på høj varme i 15 minutter, og derefter på lav varme i halvanden time ?