x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Dampet spidskål med mormordressing

FADLSFORLAG | 3. maj 2019

Denne dejlige opskrift på dampet spidskål går godt som en forret eller tilbehør til f.eks. en grillet hakkebøf eller kotelet.

Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om den:

“Denne ret egner sig fortrinligt som tilbehør til en af sommerens grillaftener. Det er vigtigt, at spidskålen, du bruger, er ny og friskhøstet, da den er meget løsere i bladene og knap så kompakt som de større varianter, man ser længere henne på sæsonen.”


Dampet spidskål med mormordressing

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 4 stk. Spidskål Gerne sommerspidskål
  • Krydderurter 1 stor håndfuld hakkede sommerurter (dild, persille, mynte, løvstikke osv.)
  • 1 stk. Citron
  • Olivenolie 2-3 spsk.
  • 2 deciliter Fløde
  • 20 gram Peberrod

Sådan gør du

  • 1. Start med at skære et kryds fra bunden af kålen og ca. ¾ af kålens længde. Fjern herefter så meget stok som muligt med en lille kniv. Nu skal kålen fyldes, så godt som det overhovedet er muligt. Fordel de hakkede krydderurter ned i spidskålen, tilsæt fintrevet citronskal, salt og peber og olivenolie. Bind herefter hver af de 4 spidskål sammen med en kødsnor.
    2. Riv peberroden fint, og kom den ned i fløden sammen med saften fra citronen. Krydr med salt og peber, og pisk det let, indtil det tykner en anelse. Sæt det på køl indtil brug.
    3. Kom de bundne spidskål ned i en gryde, der er stor nok til, at de alle kan ligge på bunden uden at ligge oven på hinanden. Tilsæt en lille smule vand, blot så det lige dækker bunden. Damp nu kålene under låg i ca. 10 minutter, til de er faldet en anelse sammen og er blevet møre.
    4. Pil snoren af, og servér dem rygende varme med den syrnede fløde til. Prøv dem evt. sammen med en god grillet hakkebøf eller svinekotelet.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"