
Opskrift på crossaint og andebrystsalat med karry og mayo
Vi giver dig vores bud på hvordan du kan tage den fantastiske danske klassiker hønsesalat og nyfortolke den andebryst og andeskind i stedet for.
Kødet tilberedes ved hjælp af sous vide teknikken og dressingen indeholder bl.a. en hjemmerørt mayonnaise. Det hele serveres med hjemmebagte crossainter.

Crossaint og andebrystsalat med karry og mayo
Ingredients
- 2 stk. Andebryst
- Krydderier Salt og peber
- 1 stk. Æggeblommer
- 1 deciliter Olie Smagsneutral
- 0.5 tsk. Sennep
- 0.5 tsk. Citronsaft
- 1 tsk. Æbleeddike
- Krydderier Salt og hvid peber
- 1 spsk. Creme Fraiche
- 1 spsk. Mayonnaise Købe variant, f.eks. Miracel Whip eller Hellmanns
- 1 tsk. Karry
- 4 stk. Asparges Grønne
- 4 stk. Crossaint
- Bredbladet persille Til pynt
Instructions
Andebryst sous vide
- Start med at flå skindet af dine anderbryster og krydr dem med salt og peber.
- Vakuumpak kødet og tilbered dem sous vide/vandbad i 2 timer ved 58 grader.
- Efter de 2 timer tages kødet op af posen og tørres af på begge sider. Steg dem lynhurtigt, enten med en gasbrænder eller på en pande og læg dem i fryseren i 20-25 minutter (eller køleskabet i halvanden time hvis du har tid).
- Tag kødet ud af fryseren skær det i stykker a' cirka 1 x 2 cm.
Sprødt andeskind
- Tag dine andeskind og placer dem på et spækbræt med ydersiden nedad. Skrab fedtet/hinderne af skindet meget forsigtigt. Det hjælper dig med at få skindet sprødt.
- Læg skindet på bagepapir og placer skindene oven på hinanden med bagepapir foldet rundt om. Tilbered dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter. Sørg for at have noget tungt hen over skindene, så de ikke buler op.
- Tag skindet ud af ovnen og placer dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og krydr dem med salt.
Dressing
- Start med at røre en mayonnaise. Pisk eddiken, citronsaften og senneppen sammen med en æggeblomme. Når det skummer godt hældes der olie ned (meget lidt ad gangen i starten) mens der piskes hårdt. Bliv ved i et par minutter indtil du er tilfreds med konsistensen af mayonnaisen. Smag til med salt og hvid peber.
- Rør creme fraiche, købe-mayonnaise og karry sammen med mayonaissen og smag den til med salt og peber.
- Vend andebryststykkerne i dressingen og den er klar til servering.
Servering
- Snit aspargsene i stykker a' 1 cm og knus andeskindet i mindre stykker.
- Del crossainterne i to halve og placer et par skefulde af andebrystsalaten i underdelen.
- Placer aspargesstykkerne og andeskindstykkerne oven på og pynt med persille.