ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet pastaret med kylling, grønkål og hasselnødder

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

1. maj 2024
Jeg tryllede det i denne lækre, cremede og helt simple pastaret sammen med lækkerier som kylling, citron, parmesan og fløde. På toppen har jeg knasende, ristede hasselnødder og parmesan, som bare tilføjer en helt perfekt umamismag til retten.
Cremet pastaret med kylling, grønkål og hasselnødder

Opskrift på cremet pastaret med kylling, grønkål og hasselnødder

Jeg havde lidt grønkål i køleskabet, som var ved at være lidt “træt” og derfor gerne skulle bruges. Jeg tryllede det i denne lækre, cremede og helt simple pastaret sammen med lækkerier som kylling, citron, parmesan og fløde. På toppen har jeg knasende, ristede hasselnødder og parmesan, som bare tilføjer en helt perfekt umamismag til retten.

Du KAN godt bruge hasselnødderne bare som de er, men det gør en stor forskel, lige at riste dem på panden; det fremhæver smager rigtig meget og gør dem lige det ekstra knasende. Og så tager det bare 3-4 minutter – så har du tid, så gør det endelig

Det gør ikke noget, at bruge grønkålen selvom den måske er ved at være kedelig; den gør præcis hvad den skal i denne gryderet alligevel og smager helt som den skal. Gryderetter er i det hele taget en fin måde at få brugt eventuelle “grønne” rester på. Grønkålen kan, i den her ret, snildt erstattes af eller suppleres med spinat, hvis du har det på lager.

Retten her er både nem og hurtig at lave og den har masser af smag og gode vitaminer i sig.


Cremet pastaret med kylling, grønkål og hasselnødder
Antal: 4 personer

Cremet pastaret med kylling, grønkål og hasselnødder

Jeg tryllede det i denne lækre, cremede og helt simple pastaret sammen med lækkerier som kylling, citron, parmesan og fløde. På toppen har jeg knasende, ristede hasselnødder og parmesan, som bare tilføjer en helt perfekt umamismag til retten.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Tilb. tid: 23 minutter

Ingredienser

  • 350 gram Pasta
  • 280 gram Kyllingefilet
  • Olie til stegning
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 75 gram Grønkål
  • 1 håndfuld Persille hakket
  • 2 deciliter Vand
  • 2 deciliter Fløde
  • 1 stk. Bouillonterning
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Salt og peber

Topping

  • 25 gram Hasselnødder
  • 25 gram Parmesan i flager
  • Persille hakket

Sådan gør du

  • Sæt pasta til kogning
  • Skær kyllingen i strimler og svits på panden i lidt olie.
  • Hak løg og hvidløg fint og tilføj til panden, steg med 3-4 min.
  • Tilføj grønkål og svits med 30 sekunder.
  • Tilføj vand, fløde og bouillonterning og lad det hele simre 5 minutters tid.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Dræn pastaen for vand og vend det i gryden. Tag af varmen.

Topping

  • Steg hasselnødderne på en tør pande. Når de er gyldne og dufter af nutella, er de klar.
  • Fjern overskydende skal ved at gnide hasselnødderne i et viskestykke.
  • Hak dem og brug dem som topping sammen med parmesan og persille.