Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet jordskokke suppe med rugbrødsknas

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

16. november 2018
En dejlig og lækker jordskokkesuppe med jordskokker og kartofler. Et godt bud til en kødfri ret.

Opskrift på cremet jordskokke suppe med rugbrødsknas

En dejlig og lækker jordskokkesuppe med jordskokker og kartofler. Et godt bud til en kødfri ret.


Antal: 4 Portioner

Cremet jordskokke suppe med rugbrødsknas

En dejlig og lækker jordskokkesuppe med jordskokker og kartofler. Et godt bud til en kødfri ret.
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Jordskokker
  • 0.5 kilogram Kartofler
  • Vand
  • 2 stk. Bouillonterning Grønsags
  • 0.25 liter Piskefløde
  • 1 tsk. Muskatnød Revet
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 0.5 stk. Citronsaft Saften fra en halv citron
  • Krydderier Salt og peber
  • rugbrødschips

Sådan gør du

  • Jordskokker og kartofler skrælles, skæres i tern og puttes i en gryden.
    Der fyldes op med vand til det dækker grøntsagerne. De resterende ingredienser hældes i gryden.
    Kog op i cirka 1/2 time.
    Tag laurbærbladene op og blend suppen med en stavblender.
    Smag til med salt og peber – evt. Lidt ekstra citron!
    Suppen får en ret tyk konsistens – det mætter dejligt!

    Ønskes det tyndere, føjer man selv væde til!
    Server med rugbrødschips.
    Cremet jordskokke suppe med rugbrødsknas

Noter

Tip; Server med ostebrød eller flutes i ovnen med pesto og frisk mozerella på – har man er virkelig lækkert, mættende og kødfrit måltid…