En dejlig og lækker jordskokkesuppe med jordskokker og kartofler. Et godt bud til en kødfri ret.

Opskrift på cremet jordskokke suppe med rugbrødsknas
En dejlig og lækker jordskokkesuppe med jordskokker og kartofler. Et godt bud til en kødfri ret.

Antal: Portioner
Cremet jordskokke suppe med rugbrødsknas
En dejlig og lækker jordskokkesuppe med jordskokker og kartofler. Et godt bud til en kødfri ret.
Ingredienser
- 1 kilogram Jordskokker
- 0.5 kilogram Kartofler
- Vand
- 2 stk. Bouillonterning Grønsags
- 0.25 liter Piskefløde
- 1 tsk. Muskatnød Revet
- 3 stk. Laurbærblad
- 0.5 stk. Citronsaft Saften fra en halv citron
- Krydderier Salt og peber
- rugbrødschips
Sådan gør du
- Jordskokker og kartofler skrælles, skæres i tern og puttes i en gryden. Der fyldes op med vand til det dækker grøntsagerne. De resterende ingredienser hældes i gryden.
Kog op i cirka 1/2 time. Tag laurbærbladene op og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber – evt. Lidt ekstra citron! Suppen får en ret tyk konsistens – det mætter dejligt!
Ønskes det tyndere, føjer man selv væde til! Server med rugbrødschips.
Noter
Tip; Server med ostebrød eller flutes i ovnen med pesto og frisk mozerella på – har man er virkelig lækkert, mættende og kødfrit måltid…