
Opskrift på cremet blomkålssalat med broccoli, æbler, tranebær og bacon
Her får I en herlig salat, som er både nem, hurtig og virkelig lækker! Sådan en salat, der er nem at overskue, når det godt må være lidt ekstra godt og sundt – men uden at være besværligt. Den tar bare 15 minutter at trylle frem og du får sprød broccoli og blomkål i en cremet dressing, syrlige æbler, sødme og sejhed fra tørrede tranebær og knas fra den salte bacon. Den smager sååå godt og efterlader både mave og sanser svært tilfredse.
Jeg spiser den her salat som et måltid i sig selv både til frokost og aftensmad, men den kan også sagtens bruges som tilbehør. Hvis du lever vegetarisk, kan du skifte baconen ud med salte mandler – de kan lidt af det samme! Uanset hvad, er det en herlig salat, som jeg personligt vender tilbage til igen og igen – håber I kan lide den
Salaten er god hele året, men gør sig også fortrinligt på et jule(frokost)bord. De friske ingredienser med et julet islæt fra tranebærerne er et skønt supplement til de lidt tungere juleretter.

Cremet blomkålssalat med broccoli, æbler, tranebær og bacon
Ingredienser
- 1/2 pakke Bacon strimler eller tern, det er ligemeget
- 200 gram Blomkål
- 100 gram Broccoli
- 1 stk. Æbler
- 25 gram Tranebær tørrede – kan erstattes af rosiner
- 2 spsk. Græskarkerner
Dressing
- 1 deciliter Skyr eller yoghurt naturel
- 1 tsk. Citronsaft
- 1/2 spsk. Honning flydende
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Sprødsteg baconen på en pande.
- Del blomkål og broccoli i små buketter og skær æblet i små tern.
- Rør dressingen sammen; først skyr, citronsaft og honning og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med blomkål, broccoli, æbler og tranebær.
- Anret i skål eller tallerken og top med bacon og græskarkerner.