
Opskrift på courgettesuppe med citron og parmesan
Lækker suppe lavet med få ingredienser, men masser af velsmag.
Vi har opskriften fra bogen: “Citroner – Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons“, hvor forfatterne Henrik Vilain og Ingo Schauser skriver følgende om opskriften:
“En af de første grøntsager, der kommer i haven tidligt på sæsonen, er courgetten, som har en mild og sprød smag af grønne nødder kombineret med en let sødme. Vælg små, faste courgetter, for det er dem, der har mest smag. Courgetten spiller hovedrollen i suppen, og smagen understøttes kun af citron og parmesan for ikke at overdøve courgettens fine smagsnoter. Det er en superelegant suppe lavet med meget få ingredienser.”

Courgettesuppe med citron og parmesan
Ingredienser
- 800 gram Courgetter små, halveret og skåret i stykker à 2 cm
- 2 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg hakket
- Olivenolie
- 5 deciliter Bouillon eller vand
- Salt
- Peber friskkværnet
- 150 gram Parmesan eller anden hård komælksost
Topping
- 1 stk. Citron juliennerevet skal
- 4 stk. Mynte blade
- Olivenolie
Sådan gør du
- Løg og hvidløg hakkes fint og sauteres i olien ved svag varme i 10 minutter uden at tage farve. Tilsæt courgettestykkerne og lad dem sautere med nogle minutter, inden bouillon hældes ved. Lad suppen simre i 15 minutter, til courgetterne er bløde og begynder at falde fra hinanden. Brug en stavblender eller pulsfunktionen i en blender og blend ganske kort, indtil suppen har en ret grov struktur. Smag til med salt og peber. Suppen serveres ved stuetemperatur, og lige inden servering vendes revet parmesan i. Drys med revet citronskal og fintstrimlede mynteblade, og fuldend med nogle dryp olivenolie.