Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cottage pie

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. februar 2020
Cottage pie, også kaldt shepards pie, med en fyldig kødsovs, cremet rodfrugtmos og en ostegratineret, knasende sprød top! Et simpelt men perfekt hyggemåltid.

Opskrift på cottage pie

Cottage pie kaldes også shepard’s pie, og det er næsten så britisk, som det kan blive.

cottage pie

Det er en dejlig og simpel ret, der egentlig bare består af kødsovs og rodfrugtmos med en sprød ostegratineret top. Der er skruet godt op for grøntsagerne i kødsovsen, og mosen er lavet på sød kartoffel (som sagtens kan erstattet er almindelige hvide kartofler) og blandede rodfrugter.

cottage pie

En skøn ret at lune sig på i de kolde måneder.

Cottage pie opskrift


Antal: 4 personer

Cottage pie

Cottage pie, også kaldt shepards pie, med en fyldig kødsovs, cremet rodfrugtmos og en ostegratineret, knasende sprød top! Et simpelt men perfekt hyggemåltid.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Britisk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Rodfrugtmos

  • Vand til kogning
  • 300 gram Kartoffel enten hvide eller sødekartofler
  • 700 gram Rodfrugter blandet
  • 100 milliliter Piskefløde
  • 25 gram Smør
  • 1 spsk. Parmesan revet
  • Salt og Peber

Kødsovs

  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • Smør til stegning
  • 1 pakke Oksekød hakket
  • 200 gram Gulerødder cirka
  • 150 gram Knoldselleri
  • 1 dåse Tomatpure
  • 100 milliliter Rødvin
  • 200 milliliter Vand
  • 1 stk. Bouillonterning grøntsag
  • 1 tsk. Timian
  • 1 tsk. Basilikum
  • Salt og Peber

Ostegratinering

  • 0.5 deciliter Rasp jeg brugte panko
  • 2 spsk. Parmesan revet

Sådan gør du

Rodfrugtmos

  • Start med at skrælle kartofler og de øvrige rodfrugter og skær det hele ud i store tern.
  • Kom det i en gryde og fyld op med vand, så det dækkes.
  • Kog dem møre. I mellemtiden kan du gå i gang med kødsovsen.
  • Hæld herefter vandet fra.
  • Pisk alle rodfrugterne sammen i en skål med piskefløde, smør og revet parmesan. Det skal blive luftigt og cremet. Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

Kødsovs

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
  • Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  • Kom alle de hakkede løg i en gryde og svits dem i en anelse smør.
  • Kom det hakkede oksekød i gryden og brun det af i løgene.
  • Skræl gulerødderne og knoldselleriet og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom det i gryden og tilføj ligeledes tomatpuréen, rødvinen, vandet, grøntsagsbouillonen og timian og basilikum.
  • Lad det stå og simre i mellem 5 og 10 minutter. Smag herefter til med friskkværnet salt og peber.
  • Smør et ovnfast fast med lidt olie eller smør og hæld kødsovsen over i fadet.
  • Hæld rodfrugtmosen ovenpå kødsovsen og fordel den i et jævnt lag.

Ostegratinering

  • Strø pankorasp og revet parmesan ovenpå rodfrugtmosen.
  • Sæt fadet i den forvarmede ovn og lad det bage i en halv time. Jeg serverede den med lidt friskhakket persille på toppen.