
Opskrift på cottage pie
Cottage pie kaldes også shepard’s pie, og det er næsten så britisk, som det kan blive.
Det er en dejlig og simpel ret, der egentlig bare består af kødsovs og rodfrugtmos med en sprød ostegratineret top. Der er skruet godt op for grøntsagerne i kødsovsen, og mosen er lavet på sød kartoffel (som sagtens kan erstattet er almindelige hvide kartofler) og blandede rodfrugter.
En skøn ret at lune sig på i de kolde måneder.
Cottage pie opskrift

Cottage pie
Ingredienser
Rodfrugtmos
- Vand til kogning
- 300 gram Kartoffel enten hvide eller sødekartofler
- 700 gram Rodfrugter blandet
- 100 milliliter Piskefløde
- 25 gram Smør
- 1 spsk. Parmesan revet
- Salt og Peber
Kødsovs
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- Smør til stegning
- 1 pakke Oksekød hakket
- 200 gram Gulerødder cirka
- 150 gram Knoldselleri
- 1 dåse Tomatpure
- 100 milliliter Rødvin
- 200 milliliter Vand
- 1 stk. Bouillonterning grøntsag
- 1 tsk. Timian
- 1 tsk. Basilikum
- Salt og Peber
Ostegratinering
- 0.5 deciliter Rasp jeg brugte panko
- 2 spsk. Parmesan revet
Sådan gør du
Rodfrugtmos
- Start med at skrælle kartofler og de øvrige rodfrugter og skær det hele ud i store tern.
- Kom det i en gryde og fyld op med vand, så det dækkes.
- Kog dem møre. I mellemtiden kan du gå i gang med kødsovsen.
- Hæld herefter vandet fra.
- Pisk alle rodfrugterne sammen i en skål med piskefløde, smør og revet parmesan. Det skal blive luftigt og cremet. Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.
Kødsovs
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
- Pil løg og hvidløg og hak det fint.
- Kom alle de hakkede løg i en gryde og svits dem i en anelse smør.
- Kom det hakkede oksekød i gryden og brun det af i løgene.
- Skræl gulerødderne og knoldselleriet og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom det i gryden og tilføj ligeledes tomatpuréen, rødvinen, vandet, grøntsagsbouillonen og timian og basilikum.
- Lad det stå og simre i mellem 5 og 10 minutter. Smag herefter til med friskkværnet salt og peber.
- Smør et ovnfast fast med lidt olie eller smør og hæld kødsovsen over i fadet.
- Hæld rodfrugtmosen ovenpå kødsovsen og fordel den i et jævnt lag.
Ostegratinering
- Strø pankorasp og revet parmesan ovenpå rodfrugtmosen.
- Sæt fadet i den forvarmede ovn og lad det bage i en halv time. Jeg serverede den med lidt friskhakket persille på toppen.