x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Corn dogs med BBQ sauce

JPRICEDK | 5. juli 2021

Så er der corn dogs, hjemmelavet barbecue dip og læskende lemonade:

Så bliver det ikke mere amerikansk – pølse på pind dyppet i en krydret dej og friteret.

En god barbecue dip til – og et glas iskold lemonade til. Bring it on! 

Der skal bruges engangs spisepinde af træ til opskriften.


Corn dogs med BBQ sauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

Corn dogs

  • 7 stk. Pølser
  • 250 gram Majsmel
  • 200 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Hvidløgspulver
  • 2 spsk. Bagepulver
  • 2 spsk. Rørsukker
  • 2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen stødt
  • 3 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber stødt
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Olie neutral
  • 4.5 deciliter Kærnemælk
  • 3.5 spsk. Honning flydende
  • 0.5 stk. Løg fintrevet
  • 2.5 spsk. Jalapenos syltede
  • Maizena lidt
  • Olie til friturestegningen

Barbecue sovs

  • 3 deciliter Ketchup
  • 1 deciliter Æbleeddike
  • 4.5 spsk. Engelsk Sauce
  • 4.5 spsk. Brun farin
  • 2 spsk. Sirup mørk
  • 2 spsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Peber sort
  • Salt efter smag

Lemonade

  • Vand et krus
  • Sukker et krus
  • 6 stk. Citroner øko. Skallen fra 3 og saften fra 5-6 citroner

Sådan gør du

Corn dogs

  • Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Det sammen med de våde ingredienser. Derpå piskes de våde ingredienser i de tørre. Tilsæt evt. mere kærnemælk til konsistensen er tyktflydende.
    Sæt pølserne på træspid. Kom dejen i et højt glas eller lign. Det skal kunne rumme pølsen. Pølserne pudres let med maizena, så dejen kan hænge fast.
    Dyp derpå pølserne i dejen og kom dem derpå i varm friture. Skru lidt ned for blusset og lad pølserne fritere i 4-5 minutter til de er gyldentbrune. Kom ikke for mange pølser i frituren af gangen, så risikerer du at de klistrer sammen.
    Lad dem dryppe af på køkkenrulle og servér straks!
     

Barbecue sovs

  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad det simre stille til massen tykner. Smag til.
    Barbecue sovsen kan holde sig længe på køl.
     

Lemonade

  • Kog sukker og vand sammen med citronskallerne til sukkeret er helt opløst. Lad det trække en times tid. Tilsæt citronsaften og si citronskallerne fra. Bland op med vand til passende styrke. Masser af isterninger samt en stilk citronmelisse eller mynte.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast