Opskrift på citron cheesecake
Jeg elsker cheesecake og synes, at det kan spises på alle tidspunkter af året!
Det kan både være den helt traditionelle New York cheesecake uden topping, cheesecake med solbær eller en lækker Amarena cheesecake.
Dette er en helt uimodståeligt skøn og frisk citroncheesecake – eller lemon cheesecake – med dejlige, friske bær ovenpå!
Citron er virkelig godt til cheesecake, og det er med til at give kagen et godt syrligt og frisk pift.
Du kan også pynte de friske bær med flormelis – så sigter du bare flormelisen udover bærrene i et fint lag.

Citron cheesecake
Ingredienser
Kiksebund
- 160 gram Digestive kiks
- 18 gram Brun farin
- 7.5 spsk. Smeltet smør cirka 100 gram
Flødeostcreme
- Husblas 3 blade
- 250 gram Flødeost naturel, fx Philadelphia eller Buko
- 250 gram Mascarpone
- 1 Citron økologisk
- 2.5 deciliter Flormelis
- 1 Vaniljestang
- 400 gram Piskefløde
Pynt
- Brombær friske
- Hindbær friske
- 5 Mynte blade
Sådan gør du
Kiksebund
- Kom kiks, brun farin og det smeltede smør i blenderen og blend det fint. Det skal lidt ligne "vådt sand".
- Find en springform på cirka 20 centimeter.
- Kom lidt olie eller smør på et stykke køkkenrulle og smør springformen.
- Kom kikseblandingen over i springformen og tryk det godt ned i bunden, så bunden dækkes. Bunden skal være pæn og "glat" på overfladen uden huller, revner eller buler.
- Sæt springformen til side.
Flødeostcreme
- Kom husblassen i en skål og fyld skålen med koldt vand.
- Lad husblassen ligge i 5 minutters tid.
- Find en gryde og en varmebestandig skål, der passer oveni gryden (til vandbad).
- Hæld vand i gryden og sæt den på komfuret med skålen placeret oveni.
- Tag husblassen op af vandet og vrid overskydende vand ud.
- Læg husblassen over i skålen på gryden.
- Lad husblassen smelte over vandbadet.
- Find en ny skål og kom flødeost, mascarpone og flormelis heri.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilføj dem ligeledes.
- Pres saften fra citronen ned oveni og tilsæt reven citronskal.
- Rør det hele sammen til en homogen masse.
- Tilføj husblassen og rør det hurtigt og grundigt sammen.
- Find en skål og hæld piskefløden heri.
- Pisk fløden til skum - det skal ikke piskes helt stift, men blot være blødt, lidt ligesom hvis det skulle bruges til varm kakao.
- Vend efterfølgende flødeskummet sammen med osteblandingen.
- Hæld massen over i springformen ovenpå kiksebunden.
- Sæt cheesecaken på køl i 4 timer eller indtil flødeostecremen har sat sig.
Pynt
- Skyl bærrene.
- Tag den nu færdige cheesecake ud af køleskabet.
- Pynt toppen af cheesecaken med de friske bær og myntebladene.
- Servér og nyd 🙂