x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Cheesecake med solbær

ANNE METTE AUTZEN | 4. oktober 2018

Cheesecake er efterhånden blevet en klassiker i Danmark, og den populære kage findes i et utal af varianter.

Cheesecake med solbær

Her får du opskriften på én, der tilberedes uden bagning, og med en smuk og delikat gele af solbærsaft på toppen.

Den søde og let syrlige solbærsaft giver et skønt modspil til den tunge kage, og er du i forvejen fan af cheesecake, vil din begejstring ikke blive mindre, når du prøver denne opskrift.

 

Cheesecake med solbær opskrift


Cheesecake med solbær

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Kiksebund

  • 125 gram Smør blødt
  • 200 gram Digestive kiks

Ostefyld

  • 200 gram Flødeost f.eks. philadelphia
  • 40 gram Flormelis
  • 1 dash Vaniljesukker
  • 0.25 liter Piskefløde

Solbærgelé

  • 2 deciliter Solbærsaft koncentreret
  • 2 can Husblas i ark

Sådan gør du

  • Kiksebund

    Knus kiksene ved at komme dem i en frysepose og køre en kagerulle hen over posen nogle gange, til kiksene er blevet til krummer.
    Du kan også knuse kiksene i en foodprocessor, men lad ikke maskinen køre for lange. Stop, når kiksene er akkurat knuste.
    Kom kiksekrummerne i en skål og tilsæt blødt smør.
    Det er lettest at bruge hænderne til at blande dejen sammen. Den skal ikke æltes, men blot røres sammen.
    Kom massen i bunden af en springform og tryk den ud, så du får en ensartet bund med samme tykkelse over det hele.
     

    Ostefyld

    Kom flødeost, flormelis og vanillesukker i en skål.
    Rør blandingen godt sammen, gerne med en elpisker.
    Pisk fløden til skum og vend det i ostemassen med en dejskraber. Du må ikke piske eller røre for kraftigt, da luften så vil gå ud af flødeskummet.
    Fordel ostecremen på kiksebunden og sæt kagen på køl i minimum 2 timer.
     

    Solbærgele

    Udblød husblas i koldt vand i cirka 30 minutter.
    Kom solbærsaften i en gryde og kog den op.
    Tag den udblødte husblas op af vandet og knug det meste af væden fra.
    Kom husblas i væsken og rør rundt, så husblassen smelter.
    Sæt gryden til afkøling ved stuetemperatur, til væsken er lunken.
    Hæld den næsten afkølede solbærgele over kagen og stil den tilbage i køleskabet. 
    Lad kagen atter kagen stå på køl i minimum 2 timer, til geleen er helt fast.
    Server kagen, som den er, eller pynt den med friske bær. 

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!