Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Churros – Micki Chengs udgave

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

26. august 2020

Opskrift på churros – micki chengs udgave

SE NU LIGE HER!! Churros!! ??

HJEMMELAVET CHURROS ????

Jeg har altid elsket churros – især når man er i tivoli eller på markeder! ??

Og de hjemmelavede er mega lækre – især hvis du serverer dem med en HJEMMELAVET SALTKARAMELSAUCE ?? Enig?!? ??

Mange har spurgt på en opskrift – og nu er den her!! ??

Churros - Micki Chengs udgave


Servings: 4 personer

Churros - Micki Chengs udgave

Author: MickiCheng
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredients

Churros

  • 5 deciliter Vand
  • 50 gram Smør
  • 0.5 tsk. Salt
  • 50 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker eller vanillapaste
  • 325 gram Mel
  • 2 stk. Æg
  • 1 liter Olie smagsneutral - til stegning
  • 2 spsk. Kanelsukker op til 3

Saltkaramelsauce

  • 1 deciliter Vand
  • 225 gram Sukker
  • 50 gram Smør
  • 1.5 deciliter Fløde
  • Havsalt efter smag

Instructions

Churros

  • Kom vand, smør, sukker, salt og vanilje i en gryde og kog på til det bobler.
    Skru ned for temperaturen og tilsæt mel og rør det hurtigt sammen til dejen samler sig og slipper gryden.
    Rør et par minutter og “rist” dejen af (den skal ikke tage farve).
    Lad dejen køle lidt af og tilsæt derefter æg et ad gangen under piskning.
    Pisk til dejen er smidig og glat.
    Kom dejen i en stofsprøjtepose eller to engangsposer med en stjernetylle.
    Varm olien op til 175 grader og sprøjt stængler af dejen i den varme olie.
    Klip med en saks ved ønsket længde.
    Steg i et par minutter, til de er flotte og gyldne.
    Læg dem på fedtsugende papir og drys med kanelsukker.
     

Saltkaramelsauce

  • Kom vand og sukker inden gryde og kog op.
    Kog vandet væk og lad siruppen koge ind til en karamel, til den får en gylden farve.
    Skru gradvist ned for temperaturen, så det ikke brænder på.
    Når karamellen er gylden skrues der helt ned.
    Tilsæt smør og rør godt rundt.
    Varm op og tilsæt fløden i en tynd stråle, mens der piskes hele tiden.
    Kog karamellen op og smag til med havsalt.
    Servér karamelsaucen til de lune churros.
    Rigtig god fornøjelse med det ??