ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokolademuffins

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. september 2019

Opskrift på chokolademuffins

Chokoladekage må næsten være det mest gængse inden for dessertverdenen! Derfor er det også noget, der er NØDT til at sidde lige i skabet.

Ligesom det siges, at man kan vurdere en restaurant på dens mest simple retter, synes jeg også, man kan vove at påstå, at man kan vurdere en persons bageevner ud fra en helt almindelig chokoladekage.

Det lyder måske lidt strengt, men det er også bare en hypotese! ?

Chokolademuffins

Da jeg forleden fik en overdøvende trang til chokoladekage, men heller ikke ville “nøjes” med at bikse en bradepandekage sammen, besluttede jeg, at den måtte stå på chokolademuffins!

De blev bagt en anelse mindre, end de fleste måske ville gøre, men det gjorde simpelthen, at de blev MEGET lækrere og mere chewy. Jeg synes, at noget chokoladekage nemt kan blive lidt tørt og kedeligt, hvis det er HELT gennembagt.

En god og fyldig chokoladesmag hjælpes godt på vej ved ikke at være ALT for nærig med saltet, og så må saltet gerne være af en vis kvalitet – det er noget, jeg går meget op i.

Chokolademuffins

Du kan SAGTENS vælge at servere de færdige chokolademuffins akkurat som de er, men du kan også pynte dem med en god hjemmelavet hindbærmousse (som jeg gjorde) – eller prøv at smøre en cremet dulce de leche udover! Det tror jeg i hvert fald, at jeg skal prøve næste gang.


Antal: 12 stk.

Chokolademuffins

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2.75 deciliter Chokolade knapper eller 150 gram
  • 1 package Smør 250 gram
  • 2.75 deciliter Sukker
  • 2 gram Salt jeg brugte havsalt
  • 4 Æg
  • 1 deciliter Kakao pulver godt og vel
  • 2.5 deciliter Hvedemel

Sådan gør du

    1. Kom chokolade og smør i en gryde.
    2. Smelt det på komfuret til en ensartet masse.
    3. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
    4. Forvarm ovnen på 170 grader almindelig over-/undervarme.
    5. Pisk i mellemtiden sukker og æg til en luftig og let æggesnaps.
    6. Tilføj salt.
    7. Sigt hvedemel og kakaopulver ned oveni æggesnapsen.
    8. Vend ligeså forsigtigt den nu afkølede chokoladeblanding rundt i æggesnapsen.
    9. Sæt formene på en bagerist.
    10. Hæld dejen på formene. Fyld formene cirka 3/4 dele op, så dine muffins har plads til at hæve lidt.
    11. Sæt risten midt i ovnen.
    12. Lad dine muffins bage i 25-30 minutter.
    13. Tag de færdige muffins ud af ovnen og lad dem afkøle på risten.
    14. Servér de lækre chokolademuffins som de er, eller pynt dem som ønsket.
    Chokolademuffins