Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladekage gateau marcel

Susanne13. juni 2019
Saftig Gateau Marcel er en verdensberømthed blandt chokoladekager herhjemme! Den er glutenfri - og helt igennem syndig. 

Opskrift på chokoladekage gateau marcel

Den saftige Gateau Marcel er en verdensberømthed blandt chokoladekager herhjemme!

Den er både glutenfri og laktosefri – og helt igennem syndig.

Opskriften stammer fra 70’ernes Saint-Tropez i Frankrig, hvor den franske kok, Michel Michaud, og hans gode ven, Marcel, gik sammen om at kreere en kageopskrift, der kunne tilgodese de personer, der på dette tidspunkt begyndte at blive allergiske overfor gluten.

Min datter ville fejre det flotte 12-tal, hun havde fået til sin eksamen, og derfor bagte hun denne Gateau Marcel. Opskriften er baseret på denne opskrift, som Anette har lagt op, og fordi Anette faktisk skulle smage kagen, var min datter noget nervøs 🙂 Dog helt uden grund, for kagen blev selvfølgelig perfekt og smagte helt fantastisk!


Antal: 6 personer

Chokoladekage gateau marcel

Saftig Gateau Marcel er en verdensberømthed blandt chokoladekager herhjemme! Den er glutenfri - og helt igennem syndig. 
Forfatter: Susanne
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 280 gram Flormelis
  • 280 gram Smør
  • 9 stk. Æggeblommer
  • 14 stk. æggehvider
  • 280 gram Mørk chokolade Økologisk

Sådan gør du

  • Tag en springform.
  • Smør den med lidt smør og drys efter med mel.
  • Sæt springformen til side.
  • Tag en gryde.
  • Kom de 280 gram smør, chokoladen og flormelis i gryden.
  • Smelt det ved svag varme og under omrøring. Det må ikke brænde på.
  • Find en stor skål.
  • Hæld massen i skålen.
  • Tilsæt æggeblommer og rør dem ud til en ensartet og glat masse.
  • Tag en ny skål.
  • Kom æggehviderne heri.
  • Pisk hviderne stive. Brug eventuelt en røremaskine i stedet, hvis du er lidt utålmodig 🙂
  • Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen uden at slå luften ud af hviderne.
  • Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.
  • Tag din springform fra tidligere.
  • Hæld kun halvdelen af kageblandingen i springformen. Stil resten på køl til senere.
  • Sæt kagen i den nu opvarmede ovn og bag den i 30 min.
  • Tag kagen ud af ovnen. Lad den stå et øjeblik mens den falder en anelse sammen.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Tag den resterende kageblanding fra køleskabet og hæld den over den nu afkølede kage.
  • Sæt kagen på køl i 2 timer og gerne natten over. Min datter kom den i fryseren for at fremme processen lidt 🙂 Lad kagen blive i springformen.
  • Fjern springformen lige inden servering. Du kan løsne formen ved at køre en varm kniv rundt langs springformens inderside.
  • Min datter dryssede lidt hakket chokolade udover kagen til pynt og serverede den med vaniljeis.