
Opskrift på chili sin carne
Den nærmest klassiske vegetarret: “Chili sin carne”. Denne kødfri opskrift erstatter kødet med squash, quinoa og chiafrø. Der er masser af umamismag tilstede og vi lover dig at du ikke savner kødet i denne dejlige ret.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:
“Denne chili sin carne er min absolutte livret! Og så er opskriften faktisk en af de allerførste, jeg udviklede, da jeg begyndte at spise plantebaseret. Retten er en favorit blandt alle, jeg kender, og den kan varieres i det uendelige, alt efter hvad man har stående i skabet. Derudover kan resterne af den store portion bruges på mange forskellige måder – eksempelvis som fyld i tortillas eller tacos og på nachos. Desuden er den lækker både varm og kold, og så egner dem sig rigtig godt til frysning. Tro mig, når jeg siger, at denne uden tvivl også vil blive en favoritret hos dig!”

Chili sin carne
Ingredients
Chili sin carne
- 2 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- 1 stk. Chili Efter smag
- 1 stk. Squash
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 3 spsk. Tomatpure
- 2 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Koriander
- 1 tsk. Paprika
- 2 dåse Hakket Tomater
- 2 deciliter Bouillon Grøntsags-
- 25 gram Mørk chokolade 75 % eller mørkere
- 1 deciliter Quinoa
- 4 spsk. Chiafrø
- 1 tsk. Salt
- 2 dåse Bønner Mine favoritter er kidney- og butterbeans
Topping
- Guacamole Lavet af 3 avocadoer
- Limesaft Fra 1/2 lime
- Persille
- Peber Fra kværn
Instructions
- Snit løg, hvidløg og chili, og svits det i olivenolien i en stor gryde.
- Imens snittes squashen og peberfrugten i tern og tilsættes efter ca. 2 minutter.
- Svits, til grøntsagerne er blevet møre, og tilsæt herefter tomatpuré, spidskommen, koriander og paprika.
- Svits det hele i yderligere 1 minut, og tilsæt så de hakkede tomater, bouillon, chokolade, quinoa (husk at skylle den inden), chiafrø samt salt.
- Lad det hele simre i 1 times tid, og tilsæt eventuelt en smule vand, hvis chilien bliver tør.
- Tilsæt til sidst drænede bønner, gennemvarm det hele, og server chilien toppet med guacamole, limesaft, grofthakket persille og friskkværnet peber.