x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chili con carne med chokolade og kanel

RASMUSBREDAHL | 15. februar 2019

En god chili con carne skal have smagsdybde og gerne indeholde flere slags chili.

Især den røgede chipotle-chili er virkelig lækker og kan varmt anbefales.

Spidskommen, kanel og mørk chokolade hører også til.

Lad dig ikke afskrække af chokoladen – den passer godt i de mængder, som bruges i opskriften herunder.

Man aner chokoladen, som afrunder chilistyrken med sødme og umami uden at overdøve.

Et godt tilbehør er en frisk guacamole med lime og lidt tortilla-chips.

Det giver syre, fedme og knas som modspil til det umami-tunge i chili con carnen.


Chili con carne med chokolade og kanel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Bønner, Chokolade, hakket oksekød, Mexico, oksekød
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

Chili con carne

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 2 stk. Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 100 gram Bønner tørrede brune bønner
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 can Tomater flåede
  • 0.5 tsk. Chili knust
  • 1 spsk. Chili chipotle
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 spsk. Tamari
  • 30 gram Mørk chokolade ca. 30-35 g mørk bitter chokolade, minimum 70 %
  • Groft salt
  • Peber fra kværn
  • Olie til stegningen

Guacamole

  • 1 stk. Lime
  • 1 stk. Avocado
  • 0.5 tsk. Flormelis
  • 1 clove Hvidløg knust
  • Koriander frisk

Servering

  • Jalapenos efter smag
  • Tortillachips efter smag

Sådan gør du

Chili con carne

  • Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.
    Hæld vandet fra bønnerne, og kog i nyt saltet vand ca. 1 time, til de er møre.
    Sigt vandet fra.
    Pil løg og hvidløg, hak dem fint, og sautér i lidt olie i et par minutter.
    Tilsæt kødet, og rør godt rundt.
    Tilsæt tomatpuré, spidskommen, kanel, paprika, knust chili og hakket chipotle-chili.
    Kog et par minutter, og tilsæt flåede tomater.
    Lad simre minimum ½ time, gerne længere.
    Smag til med salt, peber og tamari, og tilsæt de kogte bønner.
    Rør finthakket chokolade i saucen, og smag til med salt, peber og evt. mere chili.
     

Guacamole

  • Skrab kødet ud af avocadoen, og hak det groft med koriander, hvidløg limesaft, salt og lidt flormelis.
     

Servering

  • Servér chili con carnen med guacamole, lune tortillachips og jalapeños.

Noter



Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com