ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chili con carne med chokolade og kanel

RASMUSBREDAHL | 15. februar 2019
En god chili con carne skal have smagsdybde og gerne indeholde flere slags chili. Spidskommen, kanel og mørk chokolade hører også til.

En god chili con carne skal have smagsdybde og gerne indeholde flere slags chili.

Især den røgede chipotle-chili er virkelig lækker og kan varmt anbefales.

Spidskommen, kanel og mørk chokolade hører også til.

Lad dig ikke afskrække af chokoladen – den passer godt i de mængder, som bruges i opskriften herunder.

Man aner chokoladen, som afrunder chilistyrken med sødme og umami uden at overdøve.

Et godt tilbehør er en frisk guacamole med lime og lidt tortilla-chips.

Det giver syre, fedme og knas som modspil til det umami-tunge i chili con carnen.


Chili con carne med chokolade og kanel

En god chili con carne skal have smagsdybde og gerne indeholde flere slags chili. Spidskommen, kanel og mørk chokolade hører også til.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

Chili con carne

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 2 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 100 gram Bønner tørrede brune bønner
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 dåse Tomater flåede
  • 0.5 tsk. Chili knust
  • 1 spsk. Chili chipotle
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 spsk. Tamari
  • 30 gram Mørk chokolade ca. 30-35 g mørk bitter chokolade, minimum 70 %
  • Groft salt
  • Peber fra kværn
  • Olie til stegningen

Guacamole

  • 1 stk. Lime
  • 1 stk. Avocado
  • 0.5 tsk. Flormelis
  • 1 fed Hvidløg knust
  • Koriander frisk

Servering

  • Jalapenos efter smag
  • Tortillachips efter smag

Sådan gør du

Chili con carne

  • Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.
  • Hæld vandet fra bønnerne, og kog i nyt saltet vand ca. 1 time, til de er møre.
  • Sigt vandet fra.
  • Pil løg og hvidløg, hak dem fint, og sautér i lidt olie i et par minutter.
  • Tilsæt kødet, og rør godt rundt.
  • Tilsæt tomatpuré, spidskommen, kanel, paprika, knust chili og hakket chipotle-chili.
  • Kog et par minutter, og tilsæt flåede tomater.
  • Lad simre minimum ½ time, gerne længere.
  • Smag til med salt, peber og tamari, og tilsæt de kogte bønner.
  • Rør finthakket chokolade i saucen, og smag til med salt, peber og evt. mere chili.

Guacamole

  • Skrab kødet ud af avocadoen, og hak det groft med koriander, hvidløg limesaft, salt og lidt flormelis.

Servering

  • Servér chili con carnen med guacamole, lune tortillachips og jalapeños.

Noter



Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com