Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Chili con carne med chokolade og kanel

En god chili con carne skal have smagsdybde og gerne indeholde flere slags chili. Spidskommen, kanel og mørk chokolade hører også til.
Author: rasmusbredahl
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Aftensmad, Bønner, Chokolade, hakket oksekød, Mexico, oksekød
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 50 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Chili con carne

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 2 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 100 gram Bønner tørrede brune bønner
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 dåse Tomater flåede
  • 0.5 tsk. Chili knust
  • 1 spsk. Chili chipotle
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 spsk. Tamari
  • 30 gram Mørk chokolade ca. 30-35 g mørk bitter chokolade, minimum 70 %
  • Groft salt
  • Peber fra kværn
  • Olie til stegningen

Guacamole

  • 1 stk. Lime
  • 1 stk. Avocado
  • 0.5 tsk. Flormelis
  • 1 fed Hvidløg knust
  • Koriander frisk

Servering

  • Jalapenos efter smag
  • Tortillachips efter smag
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Chili con carne

  • Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.
  • Hæld vandet fra bønnerne, og kog i nyt saltet vand ca. 1 time, til de er møre.
  • Sigt vandet fra.
  • Pil løg og hvidløg, hak dem fint, og sautér i lidt olie i et par minutter.
  • Tilsæt kødet, og rør godt rundt.
  • Tilsæt tomatpuré, spidskommen, kanel, paprika, knust chili og hakket chipotle-chili.
  • Kog et par minutter, og tilsæt flåede tomater.
  • Lad simre minimum ½ time, gerne længere.
  • Smag til med salt, peber og tamari, og tilsæt de kogte bønner.
  • Rør finthakket chokolade i saucen, og smag til med salt, peber og evt. mere chili.

Guacamole

  • Skrab kødet ud af avocadoen, og hak det groft med koriander, hvidløg limesaft, salt og lidt flormelis.

Servering

  • Servér chili con carnen med guacamole, lune tortillachips og jalapeños.

Noter