B I R Y A N I. Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig!

Opskrift på chicken biryani
B I R Y A N I ? – med kylling.
Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig! ?

Antal: personer
Chicken Biryani
B I R Y A N I. Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig!
Ingredienser
- 500 gram kyllingelår
- 250 gram Creme Fraiche
- 2 spsk. Krydderier bombay biryani krydderi
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Ingefær
- 3 stk. Laurbærblad
- 1 håndfuld Koriander
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk. Spidskommen
- 2 tsk. Gurkemeje
- 10 stk. Cherrytomater
- 3 stk. Løg
- 4 stk. Kartofler
- 1 stk. Æg kan udelades
- Ris basmati
- Olie til stegning
Tilbehør/pynt
- Æg hårdkogt
- Persille hakket
Sådan gør du
- Start ud med at marinere kyllingen i cremefraiche og krydderier.
- Jeg valgte at bruge creme fraiche, da jeg havde noget i køleskabet (mindre madspild!).
- Hvis man har yoghurt, kan dettes også sagtens bruges.
- Lad kyllingen marinere i et par timer.
- Begynd nu at skrælle løg og kartofler.
- Skær løgene i ringe, og kartoflerne i tern.
- Først steges løgene i olie, indtil de er brune, hvorefter de tages op af gryden.
- Steg derefter kartoflerne i samme olie, indtil gyldne.
- I en anden gryde, tilføjes en smule olie, hvor cherrytomaterne (skåret) og koriander tilføjes.
- Lad tomaterne stege i olie til de bliver bløde, og tilføj derefter laurbær bladeder, samt kyllingen og alt dens marinade.
- Lad dette stege på høj varme, og vend kyllingerne efter et par minutter.
- Skru ned for varmen, og lad det simre på lav varme med låg i cirka 25-30 minutter. I en anden gryde tilføjes lidt olie, som varmes godt op.
- Tilføj derefter din ønskede mængde basmati ris, og rør rundt.
- Lad risen stege lidt i olien, hvorefter vand tilføjes.
- Vandet skal dække en cm over risen.
- Kog på høj varme i 3-4 minutter med låg, og skru derefter ned på lav varme hvor det skal blive i 15 minutter.
- Når de 15 minutter er gået, tages kyllingen fra den anden gryde, og tilføjes til risen.
- Tilføj 4-5 spsk af “sovsen” fra kyllingegryden , og tilføj til risen.
- Bland det hele godt sammen, og lad det stå med låg i 5 minutter på lav varme.
- Til slut tilføjes kartofler og løg til gryden, hvor det røres godt sammen.
- Pynt med hakket persille på toppen, og et hårdkogt æg ved siden.